400 üreticiye fide desteği

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesi kapsamında Arsuz´un dört mahallesinde, 690 üretici aileye, fide ve tohum desteğinde bulundu.

GÜNCEL 29.03.2022 15:03:30 0
400 üreticiye fide desteği

İskenderun/SES

Arsuz´un Kurtbağı, Pirinçlik, Konacık ve Büyükdere mahallelerinde üreticilerle bir araya gelen HBB Başkanı Savaş, tatlı patates, alıç, ceviz, badem, kayısı, ada çayı, biberiye, fesleğen, sumak, keçi boynuzu gibi ürünlerin fidan ve tohumlarını üreticilere dağıttı. Projenin zor durumdaki üreticiye destek ve katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Savaş, “Çiftçileriin yüzünün gülmesi için çalışıyoruz. Amacımız Hatay´da ekilmemiş bir karış toprak bırakmamaktır. Projemizde bu sene 10 bin aileye, gelecek sene de 20 bin aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Ümidim ve dileğim güzel sonuçlar almaktan yanadır. Şirketimiz aracılığıyla ürünlere pazar bularak satışını gerçekleştireceğiz. Bu arada üreticilerimiz bizden başka pazar bulurlarsa da ürettiklerini satabilecek. Destek bizden üretim sizden” dedi.
Çiftçilerin artan girdi masraflarını karşılayamaz hale geldiğini, artan maliyetler, zamlar, ürettiğini satamama, pazar bulamama gibi sorunların üretici olumsuz etkilediğin anlatan Savaş, yaptıkları desteklerin, sözleşmeli ve alım garantili olduğunu kaydetti. Savaş, 1 Nisan´dan itibaren de organik gübre dağıtımının yapılacağı söyledi. HBB´den yapılan açıklamaya göre, Savaş, Arsuz´da Expo 2021 alanını da ziyaret etti ve
1 Nisan´da başlayacak EXPO´nun Arsuz´daki alanında süren çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00