Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları, Hatay´da da gerçekleştirilen eş zamanlı yapılan basın açıklamalarında Türkiye´nin Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle İstanbul sözleşmesinden çekilmesini kadınların haklarının elinden alınması
Kadın Kolları Hatay İl Başkanı Filiz Haksöz, yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği basın açıklamasında, sözleşmeden çekilen imzayla 42 milyon kadının hakkının elinden alındığını belirterek, “Recep Tayyip Erdoğan tarafını bir kez daha belli ederek; kadınların yaşam hakkına sahip çıkan İstanbul Sözleşmesi´ne destek çıkacağına, zalimlerin yanında saf tutmuştur” dedi.
CHP İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç da eşzamanlı açıklamada, “Türkiye´nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için devlete sorumluluk yüklemektedir. Psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, zorla evlendirme, cinsel ve ekonomik şiddet de dahil olmak üzere kadınları her türlü şiddetten koruyan en kapsamlı sözleşmedir. Şimdi AKP hükümetine soruyoruz: “Bu sözleşmenin neyinden rahatsız oldunuz?” diye sordu.
CHP Kadın Kollarının açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Meclis´te oy birliğiyle kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi, milletin iradesi yok sayılarak feshedilemez. İnsan hakları, temel hak ve özgürlükler alanındaki sözleşmeler TBMM kararıyla; yani kanunla alınır. Bu karar açıkça Anayasamızı da yok saymaktır. Kadın cinayetleri politiktir. Biz, Erdoğan´ın TBMM´yi ve hukuku yok sayarak aldığı İstanbul Sözleşmesi´nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız! Biz kadınlar korkmuyoruz, sinmiyoruz, zalimlere itaat etmiyoruz, geri durmuyoruz. Onlar korku yaymaya çalıştıkça, bizim örgütlü gücümüz her geçen gün büyüyor. Onlar dallarımızı budamaya çalıştıkça, bizim köklerimiz güçleniyor. Başta TBMM olmak üzere her platformda bu sözleşmenin gereklerinin yapılmasını sağlamak için kadın hareketiyle birlikte mücadelemize devam edeceğiz. Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahalleler, meydanlar dahil bizim için mücadele alanıdır.”
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55