Tarih: 04.07.2017 11:25

“5 Temmuz´u aynı coşkuyla kutluyoruz”

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkan Seyfi Dingil, Türk askerinin Hatay´a İskenderun üzerinden girişinin yıldönümü dolayısıyla yayımladığı yazılı mesajda, “5 Temmuz 1938 tarihi İskenderun´un emperyalist işgalden kurtuluşunun ve Hatay halkının Kuva-yi Milliye ruhuyla başlattığı haklı ve onurlu Hatay Davasını zaferle sonuçlandırdığı tarihsel sürecin önemli bir aşamasıdır. Kurtuluş Bayramımızın 79. yıldönümünü, 5 Temmuz 1938 gününde olduğu gibi bugünde gururla, sevinçle ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

“5 Temmuz Hatay davasının en önemli süreci”
5 Temmuz´un Hatay Davası´nın, Hatay halkının milli iradesinin doğrultusunda sonuçlandığı tarihsel sürecin en önemli aşaması olduğunu vurgulayan Başkan Dingil, Albay Şükrü Kanadlı komutasındaki ordunun Fransız işgali altındaki İskenderun´a 5 Temmuz 1938´de girdiğini, bir kurtuluş sevinci ve coşkusu yaratarak Hatay Davasını beklenen ve özlenen çözümüne büyük ölçüde yaklaştırdığını kaydetti.
Başkan Dingil´in mesajı şöyle: “Atalarımızın, değerli büyüklerimizin mücadelesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün desteği ve Türkiye Cumhuriyeti´nin diplomasi hamlesi, Hatay Davası´nı büyük önderin istediği bir istikamette sonuçlandırmıştır. Kurtuluş Bayramımızın 79. yıldönümünde, ‘Yurtta Barış Dünyada Barış´ şiarıyla bütün dünyaya seslenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü ve silah arkadaşlarını, Albay Şükrü Kanadlı´yı, kahraman ordumuzu ve Hatay davasında canlarını feda eden şehitlerimizi şükranla, sevgiyle ve saygıyla anıyoruz.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —