500 kadına ücretsiz sağlık taraması

Türk Alman Jinekoloji Eğitim, Araştırma ve Hizmet Vakfı (TAJEV), sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında “Sadece Benim İçin” adıyla 2 günlük eğitim ve tarama çalışması gerçekleştirecek.

6.09.2017 11:30:54 0
500 kadına ücretsiz sağlık taraması

 

TAJEV´in 8 Eylül Cuma günü başlayacak eğitim ve tarama çalışmasının toplumda farkındalığı arttırarak, jinekolojik hastalıklara daha çok önem verilmesini amaçladığı belirtilerek, proje kapsamında 500´ü kadın olmak üzere, aile fertleri ile 2500 kişi sağlık kontrollerinden geçirileceği kaydedildi.
Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında, ilki 2008 yılında Bingöl´ de başlayan “Sadece Benim İçin” projesi ile bugüne kadar 5 bölgede 2000 kadına ulaşıldığı belirtilen TAJEV´in yazılı açıklamasında, Vakıf Başkanı Prof. Dr. Cihat Ünlü´nün, bu projeyle anne ve bebek ölümlerini azaltmayı, başta meme kanseri ve genital kanserler olmak üzere çeşitli hastalıklarda, erken teşhisin önemine dikkat çekmeyi amaçladıkları ifadesine de yer verildi.

“Kadın sağlığında farkındalığı arttırmalıyız” Prof. Dr. Cihat Ünlü, şunları kaydetti: “Sosyal sorumluluk projemiz ile Türkiye´nin her bölgesine ulaşmayı amaçlıyoruz. Kadın sağlığı çok önemli bir konu, özellikle kadınlarımızın sağlıklı olması ile sağlıklı ve bilinçli çocuklar yetişebilir. Kadın sağlığında farkındalığı arttırmalıyız. Proje kapsamda; önce bölge halkına eğitim verilmesi, sağlık taraması, ebeler, hemşireler ve pratisyenlere eğitim ve ihtiyacı olan kurumlara tıbbı cihaz veya elektronik ürünün bağışı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde farklı bölgelerde bu çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74