5 Temmuz, "çift yön oldu"

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) üst kurulu kararıyla İskenderun'da tek yönden çift yöne çevrilen 5 Temmuz caddesinde karara ilişkin düzenleme yapıldı.

GÜNCEL 16.11.2022 17:06:00
5 Temmuz,

Nesrin Geyik/İskenderun
 Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) görevlileri, dün İskenderun'unda 5 Temmuz Caddesinde yaptığı çalışmayla yolu ikiye böldü. HBB görevlileri, delinatör dubalarla 5 Temmuz Caddesini ikiye böldü ve tek yönlü olan yolu daha önce kullanıldığı gibi iki yönlü olarak kullanılmak üzere hazırladı. HBB görevlileri, kararın yaklaşık 15 gün önce alındığını, ama uygulamanın dün yapılmaya başlandığını söyledi. Delinatör duba, TPU (Termoplastik Poliüretan) malzemeden üretilen esnekliğe sahip araç ve yaya trafiğini ayırmak, araç trafiğini yönlendirmek ve güvenliği sağlamak amacıyla kullanılan trafik ürünü olarak biliniyor. 

Bir gecede trafik tersine çevirmişti
Hatay Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 4 yıl önce, kimseye danışmadan aldığı kararı bir gecede uygulayarak, İskenderun'da 100 yıllık trafik akışını tersine çevirmiş, daha sonraki süreçte bu kararına ilişkin birçok düzenleme yaparak, eskiye dönüş yapmıştı. HBB yetkilileri, Tayfur Sökmen Kavşağı'nda alt geçide yapılan bağlantı sonrası İskenderun'da değiştirilen trafik akışının gözden geçirileceğini, gerekirse eski haline dönüştürüleceğini açıklamıştı. Ancak bu konuda hiçbir gelişme yaşanmadı. İskenderun'da özellikle Ulucami Caddesi ile Şehitpamir Caddesindeki trafik akışının tersine çevrilmesi, kentin 00 yıllık trafik akışını tersine çevirmişti. 

 
 

Anahtar Kelimeler: Temmuz " "

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,44% 0,27
  • EURO

    51,33% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6366,77% 1,94
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00