720 taksiciye HBB desteği

Her ay bir ilçede toplanan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantısını Altınözü'nde düzenledi.

HATAY 7.08.2024 11:20:00 0
720 taksiciye HBB desteği

Meclis'te konuşan HBB Başkanı Öntürk, İskenderun ve Antakya’daki hallerin uluslararası standartlarda yeniden inşa edileceğini, yeni pazar yerleri projeleriyle de üreticinin doğrudan tüketiciye ulaşabileceği bir sisteminin uygulanacağını söyledi. Öntürk, 720 taksiciye taksimetre ve kamera sistemi desteği verileceğini, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ulaşım desteğinin de devam edeceğini belirtti.

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Ağustos ayı meclis toplantısını Altınözü Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirdi. HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlığında toplanan Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, itfaiye ve zabıta memur personelinin 2025 yılına ait fazla çalışma ücreti, toplu taşıma araçlarına gelir desteği ödenmesi, hafriyat toprağının depolanması, beton taşıyan mikserlerin arkasına kapak sistemi takılma zorunluluğu getirilmesi, hallere giriş yapan boş vasıtalardan ücret alınmamasının da arasında bulunduğu 55 maddeyi görüştü.

5 daire başkanlığına atama

HBB'den yapılan açıklamaya göre, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde kurulan yeni daire başkanlıklarının yanı sıra bazı daire başkanlıklarında yeni görevlendirmeler yapıldı. Buna göre Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Ramazan Gezer, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına Mehmet Yüksek, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına Sadettin Çakır, Fen İşleri Daire Başkanlığına Mustafa Kırmızı, Mali Hizmetler Daire Başkanlığına ise Yesef Doğru atandı.

Esnafa gelir desteği ödemesi

Meclis, deprem sonrası ilde yaşanan ulaşım sorunlarına çözüm bulmak için toplu taşıma hizmeti veren esnafa, 31 Aralık 2024 tarihine kadar gelir desteği ödenmesini oy birliğiyle kabul etti.

Beton mikserlerine 'kapak sistemi' 

Açıklamaya göre, beton üretim santrallerinin yetkisinde beton taşıyan mikserlerin arkasına takılan mekanizmayla, betonun çıkışını önleyen 'kapak sistemi' takılma zorunluluğu getirilmesini kabul eden HBB Meclisi, buna uymayan firma ve beton mikseri sürücüleri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını; Yaş sebze ve meyve ticareti yapan toptancı hallerine giriş yapan boş araçlardan ücret alınmamasını ve e İlan ve Reklam Vergisi beyan döneminin 30 Eylül 2024 tarihine kadar uzatılmasına da oy birliğiyle karar verdi

İnşaat atıklarının depolanması, Hatay İmar AŞ’nin yetkisinde 

HBB açıklamasında, "Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne ek gelir olması amacıyla hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanması, yetki ve sorumluluklarının Hatay İmar AŞ’ye verilerek 5 yıl süreyle tahsisi ve tahsil edilen aylık bedellerinin büyükşehir belediyesine ödenmesi kabul edildi. Mülkiyeti, yetki ve sorumluluğu HBB’ye ait olan ilçelerde yer alan, kiralama süresi biten iş yerlerinin 5 yıl süreyle kiraya verilmesinin yanı sıra itfaiye ve zabıta dairelerinin memur personellerine yönelik 1 Ocak 2025 tarihinden geçerli olmak üzere fazla çalışma ücretlerinin üst sınırdan ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi" ifadesine yer verildi.

720 taksiciye taksimetre ve kamera sistemi desteği

İskenderun ve Antakya’daki hallerin uluslararası standartlarda yeniden inşa edileceğini, yeni pazar yerleri projeleriyle de üreticinin doğrudan tüketiciye ulaşabileceği bir sisteminin uygulanacağını belirten Öntürk, HBB Meclisi'nde yaptığı açıklamada büyükşehir belediyesi çalışanlarının maaşlarına üst sınırdan destek sağlamak istediklerini anlattı. Taksici esnafına yönelik olarak taksimetre ve kamera sistemleriyle destek sunacaklarını da belirten Öntürk, bu destekten 720 taksicinin faydalanacağını söyledi. Ulaşıma sağladıkları desteğin yıllık maliyetinin tahmini olarak 518 milyon lira olduğunu söyleyehn Öntürk, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ulaşım desteğinin de devam edeceğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: taksiciye desteği

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,01% 0,35
  • EURO

    37,84% 0,69
  • GRAM ALTIN

    2821,38% 0,43
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75