99 okula beyaz bayrak

Okullar beyaz bayrağı 3 yıl asabilecek. Okul çevresinden sınıflara, idari birimlerden tuvaletlere, içme suyuna, kantin şartları ve çalışanlarına kadar bir çok kategoride İskenderun´da beyaz bayrak şart ve koşullarını yerine getiren 6´

GÜNCEL 11.08.2018 11:09:15
99 okula beyaz bayrak

Sadet Berkyürek/İskenderun

'Okul bahçesi çevrilidir, kodirorları temiz ve düzenlidir; sınıflarında çöp kovaları kapaklıdır, uygun biçimde havalandırılmakta ve aydınlatma sistemi uygundur; sıralarda en fazla 2 öğrenci oturmaktadır, tüm birimlerin günlük temizliği yapılmaktadır; kız-erkek-öğretmen-personel tuvaletleri vardır, temizdir, sıvı savun, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu veya el kurutma makinası vardır...' Millî Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla sürdürülen uygulama kapsamında İskenderun´da da 41 okul Beyaz Bayrak almaya hak kazandı. Önceki dönemde hak kazananlarla birlikte Beyaz Bayrak sertifikalı okul sayısı 99´a ulaştı.

Soytürk, tüm okullardan bayrak kriteri istedi
Okul çevresi, okul içi, sınıflar, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma, spor salonu, tiyatro salonu, atölyeler, labaratuvarlar, revir, kantin, tuvaletlerden içme suyuna kadar bir çok kategoride İskenderun´da beyaz bayrak şart ve koşullarını yerine getirerek, temizlik ve hijyen konusunda yeterlilik sağlayan 41 resmi ve özel okulun yöneticisine beyaz bayrakları törenle teslim edildi. İlçe Halk Eğitim Merkezi Salonu´nda gerçekleştirilen Beyaz Bayrak Dağıtım Töreninde, yeterliliği sağlayan okulların idarecilerini ve çalışanlarını kutlayan Kaymakam Recep Soytürk, kentteki tüm okulların aynı yeterliliğe ulaşacağına inandığını belirtti.

Başyvrular Kasım-Aralık´ta
İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, ülke genelinde okul çağındaki çocukların beden sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek gibi amaçlarla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ‘Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü´ imzalandığını hatırlatarak, ´bu protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ve denetimlerle, ülkemiz genelindeki okulların tamamının beyaz bayrak almak suretiyle çocukların sağlıklı ve hijyenik şartlarda daha nitelikli eğitim almasının hedeflendiğini´ söyledi.
Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okulların başvuruların geçtiğimiz yıl kasım-Aralık döneminde yaptıklarını, komisyonun inceleme ve denetimi sonucunda 41 okulun Beyaz Bayrak Sertifikası almaya hak kazandığını kaydeden Köseoğlu, 'Beyaz bayrak almaya daha önceden hak kazanan okullarımız ile birlikte İskenderun´da 99 okulumuz “Beyaz Bayrak Sertifikası”na sahip bir şekilde eğitim-öğretim faaliyetine devam edecektir' dedi.

Anahtar Kelimeler: Kemal Köseoğlu Recep Soytürk

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,37% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6276,29% 0,49
  • Ç. ALTIN

    10614,40% 0,00