Tarih: 27.08.2024 20:25

Hatay’a spor vadisi vaadi

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 6 Şubat depremleri sonrası devam eden çalışmalarla ilgili inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Hatay’a geldi. Bakan Bak, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Cumhur İttifakı il başkanları, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve protokoldan oluşan heyetle de bir araya geldi.

Hatay Valisi Masatlı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ü makamlarında ziyaret ederek düzenlenen toplantıda deprem sonrası ilde hasar alan tesislerin yeniden inşası, ihyası, yapımı devam eden ve gerçekleştirilecek projeleri değerlendiren ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, spor tesisi yapılacak alanlar ve yeni eğitim-öğretim sezonu öncesi yurtlarda incelemede bulundu ve bazı ziyaretler gerçekleştirdi. HBB Başkanı Öntürk de Bak’a belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Hatay’da gençler ve spor alanındaki projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, toplantıların oldukça verimli geçtiğini, daha önce yaptığı ziyaretlerde ifade ettiği projelerin tamamlanan kısımlarını incelediğini ve ihale süreçlerini takip ettiğini söyledi.

Projesi hazırlanan stadın ihalesini yapılacak

Hataysporun seyircisiyle buluşmasının şehrin sosyal yapısı açısından önemli olduğunu anlatan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, "Hataysporun önümüzdeki sezonda burada oynamasını arzu ediyoruz. Projesi hazırlanan stadı, ihalesini yaparak önümüzdeki sezona yetiştirmek ve Hatayspor'un tekrar seyircisiyle buluşmasını sağlamak istiyoruz" diye konuştu. 

Depremlerinde ağır hasar alan Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerine Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından spor kompleksi yapılacağını belirten Bak, inşaat halindeki iki öğrenci yurdu projeleriyle birlikte Hatay’a iki yeni yurt kazandırmak için planlamalar yapıldığını,yurdun birinin Mustafa Kemal Üniversitesi kampüsünde, diğerinin ise İskenderun’da yapılacağı belirtti.

Hatay’da spor vadisi oluşturulacak

Hatay’da bir spor vadisi oluşturulması için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Bakanı Bak, bu vadinin çok amaçlı spor salonları, yüzme havuzları, amatör futbol, tenis, basketbol ve voleybol sahalarını içereceğini duyurdu. Şehrin gençlerine spor yapma imkânı sunacak bu vadi ile ilgili çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Bak, Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 75 semt sahasının yapımının yanı sıra HBB Spor Kompleksinin tamir ve onarımı için de destekte bulunacaklarını da belirtti.

Tarihin en büyük iyileştirme operasyonunu Hatay'da yürüttüklerini belirten vali Masatlı da şehrin her yönüyle imar, ihya ve inşasını sürdürdüklerini, bakanlıkların da Hatay’a önemli yatırımları ve katkıları olduğunu ifade etti. HBB Başkanı Öntürk ise 6 Şubat depremlerinin ardından spor tesislerinde yaşanan sıkıntıları aktardı.

İskenderun'a da gelen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve belediye başkanı Mehmet Dönmez'in de katılımıyla kentte yapımı süren 760 öğrenci kapasiteli 5 Temmuz Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemede bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —