ABD´nin ‘sınır incelemesi´

27 Şubat´ta İdlib´te 34 askerin şehit edilmesi, ardından sınır kapılarının sığınmacıların Avrupa´ya geçişine açılması, sınırlardaki yığılma ve geçişlerdeki dramatik görüntülerin ardından sınır kenti Hatay´da da ‘diplo

GÜNCEL 4.03.2020 11:51:15 0
ABD´nin ‘sınır incelemesi´

ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriyeli sığınmacılara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili Hatay´a geldi. Heyet, BM´nin yardımların dağıtımı için kullandığı lojistik merkezinden sonra Cilvegözü sınır kapısından geçerek Suriye tarafında Beyaz Baretliler olarak bilinen sivil savunma ekibiyle görüştü.

ABD heyetininin yanı sıra Hatay, Azerbaycan heyetini de aynı gün ağırladı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, Azerbaycan Büyükelçisi Hazar İbrahim ve beraberindeki heyeti kabul etti. Büyükelçi Hazar İbrahim ve beraberindekiler, İdlib´te yaralanan askerleri hastanede ziyaret etti.

Antakya/SES
ABD´nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriyeli sığınmacılara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili bilgi almak üzere dün öğlen saatlerinde Hatay´a geldi. Amerikalı yetkililer, BM tarafından Suriyelilere gönderilen yardımları inceledi.

ABD heyetinde, Craft ve Jeffrey´nin yanı sıra ABD´nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield bulunuyor. Heyete Türkiye´nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da eşlik etti. Heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan ile Cilvegözü Sınır Kapısı´nda görüştü.

BM´nin yardımların dağıtımı için kullandığı lojistik merkezinden sonra Cilvegözü sınır kapısına geçen heyet, Beyaz Baretliler olarak bilinen Sivil Savunma ekibiyle sınırın Suriye tarafındaki Bab El Hava sınır kapısına ilerledi. Sınır kapısından önce Jeffrey ve Craft, Reyhanlı´daki BM Yardım Koordine Merkezi´nde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından yaptığı açıklamada yardımların ulaştırılmasında sınırın açık kalmasının önemli olduğunu belirten Craft, kalıcı ateşkesin sağlanmasının şartına da dikkat çekti. Diğer ülkelere yardımları arttırma çağrısı da yaptığını ifade eden Craft, ABD olarak Suriyelilere ulaştırılmak üzere 180 milyon dolarlık ek fon sağladıklarını kaydetti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88