Abdocan´ın ailesinden destek grevi

Gezi Direnişi´nde Hatay´da polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden Abdullah Cömert´in abisi Zafer Cömert ile annesi Hatice Cömert, açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ile Semi

4.08.2017 11:58:18 0
Abdocan´ın ailesinden destek grevi

Açlık grevinin 148. gününe giren Gülmen ve Özakça için ‘adalet´ talebiyle Abdocan´ın vurulduğu yerde dün sabah 10.30´da açlık grevine başlayan Zafer ve Hatice Cömert, eylemlerini aynı gün akşam saatlerinde sonlandırdı. Abdocan´ın destek eylemine CHP ve HDP ile sendikalardan destek ziyaretleri yapıldı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da Abdocan´ın ailesini ziyaret ederek, desteğini iletti. Tansiyon ve şeker hastası olan Abdocan´ın anneci Hatice Cömert´in öğleden sonra bir ara rahatsızlandığı öğrenildi.

Hatice Cömert, Nuriye ve Semih´in açlık grevine destek için bir günlük eylem gerçekleştiren anne Hatice Cömert, adalet isteyenlerin yanında olduklarını kaydetti. Abi Zafer Cömert de açlık grevi eylemlerinin yerinin Abdocan´ın vurulduğu yerde olmasının bir anlamı olduğunu belirtti. Cömert, “Abdocan´ın katledildiği yerde adalet talep ediyoruz” dedi. Cömert, 148 gündür işini geri isteyen, uğradığı haksızlığa adaletsizliğe direnen Nuriye ve Semih ile adaletsizliği yaşamış herkes için eylem gerçekleştirdiklerini söyledi. Cömert, “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile birlikte Ahmet Şık ve bütün tutuklu gazeteciler, tutuklu HDP milletvekilleri ve adalete ulaşamayan herkese selamlarımızı iletiyoruz. Adalet temelli olarak, Nuriye ve Semih için akşama kadar buradayız. Sağlık sorunları nedeniyle daha uzun devam edemeyeceğiz” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Abdocan ailesinden destek grevi

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00