Abdullah Cömert, mezarı başında anıldı

Gezi direnişi sırasında Antakya´nın Armutlu Mahallesi´nde, polisin attığı gaz bombasıyla başından vurularak yaşamını yitiren 23 yaşındaki Abdullah Cömert, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı.

GÜNCEL 6.06.2018 10:44:42 0
Abdullah Cömert, mezarı başında anıldı

Akın Bodur

 Cömert´in ruhuna Kuran-ı Kerimin´in okunduğu anma törenine Hatay Milletvekili ve CHP Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Topal ile sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi partilerin yöneticileri de katıldı. Defne´nin Armutlu mezarlığındaki anıt mezarın başında düzenlenen anmada, Cömert ailesinden Abdullah Cömert´in annesi Hatice, babası Edip, abisi Adnan, ablaları Meryem ve Fatma ile yakınları, Cömert ailesinin avukatı Hatice Can ve katılanlarla birlikte oğullarını törenle andı.
Belarus´un (Beyaz Rusya) Minsk kentinde yaşayan Abdullah Cömert´in abisi Zafer Cömert de dün sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Türkiye ye hapis cezalarından dolayı gelip kardeşim Abdocan´ı mezarı başında anamadım, ben de Moskova´da Nazım Hikmet´e gittim. Genco Erkal, Zülfü Livaneli, Edip Akbayram, Sıla, hepsi gelmiş' ifadesine yer verdi.
Bazı siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlar da ayrı ayrı ve grup halinde mezara gidip, Cömert´i andı. CHP´nin Hatay İl Gençlik kolları ve Defne İlçe Gençlik kolları da üyeleri olan Cömert´in mezarına giderek, onu andı. Defne Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kara, 'Sana sözümüz devrim olacak kardeşim' açıklamasını yaptı. Anma törenine katılan CHP Hatay milletvekili ilk sıra adayı Mehmet Güzelmansur ise sosyal medya paylaşımında şunlara yer verdi: 'Kardeşimiz Abdullah Cömert´i mezarı başında andık. Hak, hukuk, adalet mücadelemiz devam ediyor, edecek!' HPD Hatay ikinci sıra adayı Hülya Kavuk ise sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 'Abdullah´ın katledilmesinin üzerinden tam 5 yıl geçti. Katiller elbet bir gün hesap verecekler' değerlendirmesini yaptı.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00