“Abdullah Cömertlerin mücadelesini sürdüreceğiz”
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Hatay temsilciliğine Ali Kan Uçar atandı.
Orhan Yıldız/İskenderun
TGB´nin Hatay´da yapılan toplantısının ardından temsilciliğe atanan Uçar, “Biz tıpkı 68 kuşağı gibi önceliğimiz Amerikan emperyalizmine karşı, ülkemizin bağımsızlığını esas alıyoruz” dedi. Gezi Parkı protestoları sırasında Antakya´da öldürülen Abdullah Cömert´in üyeleri olduğunu hatırlatan Uçar, Cömer´in onurlu duruşuna sahip çıkacaklarını söyledi.
29 Ekim´de Ankara´da TGB genel merkezinin Ankara´da düzenleyeceği Türkiye´ye Sahip Çık yürüyüşüne katılacaklarını belirterek gençleri bu yürüyüşe davet eden Uçar, şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz tıpkı 68 kuşağı gibi önceliğimiz Amerikan emperyalizmine karşı, ülkemizin bağımsızlığını esas alıyoruz. Bölge ülkeleri ile birlikte Amerika´nın yıkıcılığına bir direnme kalesi kuruyoruz. Gençlik geçmişinde bir bağımsızlık mücadelesinin en önünde yürümüştür. TGB bu gün gençliğin emperyalizme karşı mücadelenin ön cephesidir. Bu cephede tüm Atatürkçüleri, devrimcileri ve yurtseverleri TGB bayrağı altında mücadeleye çağırıyorum ” dedi.
Uçar,” Hatay´dan daha önce yitirdiğimiz Abdullah Cömert bizim TGB üyemizdi. Onun kararlı duruşunu her zaman sahip çıkacağız. Cömertlerin dik duruşu bize örnek olacaktır.”
Gençliği TGB bayrağı altında birleşmeye çağıran Uçar, yazılı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Biz TGB olarak örgütsüz bir gençliğin olamayacağını söylemekteyiz. Kurtuluş savaşındaki kahramanlarımızın hepsi örgütlü, disiplinli ve genç insanlarımızdı. Türkiye tarihine damgasını vuran 68 kuşağının önderleri ve birlikte çalıştığı gençlimiz örgütlü bir mücadele yürütmüştür. Bu anlamda bütün gençliğimizi TGB bayrağı altında birleşmeye ve mücadeleyi birlikte omuzlamaya çağırıyorum.”
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,46% 0,30
-
EURO
51,09% 0,19
-
GRAM ALTIN
6306,79% 0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% 0,00




