Açıklama yapamadan gözaltına alındılar

KHK kararnameyle ihraç edilmelerini protesto edip, Ankara´da açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmen Semih Özakça´nın tutuklanmasını basın açıklamasıyla protesto etmek isteyen Eğitim Sen Hatay Şubesi üyelerine izin ver

26.05.2017 10:42:21 0
Açıklama yapamadan gözaltına alındılar

 

Önceki akşam üstü Antakya Ulus Meydanı´nda açıklama yapmak isteyen Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer ile 5 YK üyesinin de arasında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Saat 17.00 dolayında gözaltına alınanlar, gece 24.00 sularında bırakıldı. Gözaltıları protesto etmek için Saray Caddesi yakınlarındaki sendika binasının önünde toplananları da polis gazla müdahale ederek, dağıttı.

Eğitim Sen: Açıklama yapmadan gözaltına alındık
Eğitim Sen Hatay Şube Başkanı Deniz Ezer, basın açıklamasının yapılacağı yere giderken yolda yürüdükleri sırada yanlarıına gelen polislerin ´Nereye gidiyorsunuz?´ diye sorduğunu, açıklamanın yapılacağı Ulus Meydanı´nda da açıklama yapılmadan ´önlem´ olarak gözaltına alındığını belirtti. Ezer, 'Benim gözaltına alınmama karşı çıkan ve bana sahiplenmeye çalışan sendika yöneticileri ile üyelerimiz ve açıklamayı birlikte yapmayı düşündüğümüz Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri de gözaltına alındı' dedi.
Gazetemize yaptığı açıklamada, gözaltına bulundukları sırada, alandan uzakta bulunan ve bir kafe önündeki 5 lise ve 1 üniversite öğrencisinin de gözaltına alındığını öğrendiklerini ifade eden Ezer, 'Bizim gözaltına alınmamızı protesto etmek amacıyla sendikamızın bulunduğu binanan önünde toplanan insanlara da müdahele edilmiş, o müdahalede gaz kullanılmış' diye konuştu. Ezer, gazetemize yaptığı açıklamada, KESK ve Eğitim Sen Genel Merkezinin kararı üzerine yapmayı düşündükleri ancak ´izinsiz´ gerekçesiyle yapamadıkları basın açıklamasında, akademisyen Gülmen ile öğretmen Özakça´nın tutuklanması ile KHK ile ihraç edilen ve açığa alınmaları protesto etmek istediklerini söyledi.


Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

  • BIST 100

    9916,89%0,82
  • DOLAR

    36,27% 0,08
  • EURO

    37,95% -0,18
  • GRAM ALTIN

    3414,87% 1,13
  • Ç. ALTIN

    5591,11% 1,05