Acıyı hafifleten işbirliği

İskenderun´un Karayılan mahallesinde başlayan ve Azganlık, Kavaklıoluk, Sarıseki, Akarca ve Denizciler mahalleleri ile kırsalına sıçrayan yangın ile geçtiğimiz günlerde kentin Fener Caddesinde yaşanan terör olayında zarar görenlerin iht

GÜNCEL 5.11.2020 13:50:26 0
Acıyı hafifleten işbirliği

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kaymaktamlığının koordinasyonunda, yangın ve terörden zarar gören kişi ve işyerlerinin zararının büyük bölümünün karşılandığı, kalan bölümün ise en kısa zamanda tamamlanmasına çalışılacağı ifade edildi. Kaymakam İskender Yönden, ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşların işbirliği ile yangın mağduru olan vatandaşların yaralarının sarılması için yangın sönmeden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden nakdi destek verildiğini ve bu yardımların kişilerin banka hesaplarına yatırıldığını ifade etti.

10 evin ihtiyacı karşılanıyor
İskenderun Kaymakamlığı avlusunda önceki gün düzenlenen törende, son yangında zarar gören 10 hanede eşya katkısı yapıldığı açıklandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın önerisi üzerine, yanan evlerin boya ve tadilatının belediye tarafından yaptırıldığını, eşyaların ise kentteki iş insanları Uğur Ateş, Şükrü Alpaydın, Paşa Karaca, Abdullah Bozatlı, Atıf Ceritbinmez, Osman Tufan, Yusuf Dönmez, Ahmet Akyüz ve Ali Özyurt´un katkılarıyla karşılandığını belirten kaymakam Yönden, alınan eşyaların ailelere teslim edildiğini belirtti. Yangın ve terörden zarar görenlerin kayıplarının yüzde 80´lik bölümünün karşılandığını, kalan kısmın ise tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü anlatan kaymakam Yönden, son yangının 22 saatte kontrol altına alınması sonrası söndürüldüğünü anımsatarak, yangın sonrası zarar tespit çalışmalarının başladığını kaydetti. Yangından zarar gören iş insanı Ateş´in de yardım yapan kişiler arasında bulunduğunu belirten Yönden, 'Mağduriyetten bir hafta sonra ihtiyaç sahiplerine, ihtiyaçlarının büyük kısmı, yüzde 80´lik bölümü karşılanmıştır. Bazı raporların beklenmesinden dolayı kalan bölümü de en kısa zamanda tamamlanacak' diye konuştu. Terörden zarar görenlere yarımların valilik ve diğer kurumların katkısıyla sağlandığını, etkilenen kişilere psikolojik destek sağlandığını belirten Yönden, 'Zarar örene ne varsa tamamı karşılandı. Hızlı ödenek aktarımıyla bu gerçekleşti' dedi. İskenderun´un çok büyük bir badire atlattığını belirten belediye başkanı Tosyalı ise 10 ev ve 1 ahırın yangından zarar gördüğünü, ancak devletin elinin uzanarak kısa zamanda mağduriyetin giderildiğini ifade etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00