Acıyı hafifleten işbirliği

Acıyı hafifleten işbirliği

İskenderun´un Karayılan mahallesinde başlayan ve Azganlık, Kavaklıoluk, Sarıseki, Akarca ve Denizciler mahalleleri ile kırsalına sıçrayan yangın ile geçtiğimiz günlerde kentin Fener Caddesinde yaşanan terör olayında zarar görenlerin iht

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Kaymaktamlığının koordinasyonunda, yangın ve terörden zarar gören kişi ve işyerlerinin zararının büyük bölümünün karşılandığı, kalan bölümün ise en kısa zamanda tamamlanmasına çalışılacağı ifade edildi. Kaymakam İskender Yönden, ilgili ve yetkili kurum ve kuruluşların işbirliği ile yangın mağduru olan vatandaşların yaralarının sarılması için yangın sönmeden sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı üzerinden nakdi destek verildiğini ve bu yardımların kişilerin banka hesaplarına yatırıldığını ifade etti.

10 evin ihtiyacı karşılanıyor
İskenderun Kaymakamlığı avlusunda önceki gün düzenlenen törende, son yangında zarar gören 10 hanede eşya katkısı yapıldığı açıklandı. İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı´nın önerisi üzerine, yanan evlerin boya ve tadilatının belediye tarafından yaptırıldığını, eşyaların ise kentteki iş insanları Uğur Ateş, Şükrü Alpaydın, Paşa Karaca, Abdullah Bozatlı, Atıf Ceritbinmez, Osman Tufan, Yusuf Dönmez, Ahmet Akyüz ve Ali Özyurt´un katkılarıyla karşılandığını belirten kaymakam Yönden, alınan eşyaların ailelere teslim edildiğini belirtti. Yangın ve terörden zarar görenlerin kayıplarının yüzde 80´lik bölümünün karşılandığını, kalan kısmın ise tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü anlatan kaymakam Yönden, son yangının 22 saatte kontrol altına alınması sonrası söndürüldüğünü anımsatarak, yangın sonrası zarar tespit çalışmalarının başladığını kaydetti. Yangından zarar gören iş insanı Ateş´in de yardım yapan kişiler arasında bulunduğunu belirten Yönden, 'Mağduriyetten bir hafta sonra ihtiyaç sahiplerine, ihtiyaçlarının büyük kısmı, yüzde 80´lik bölümü karşılanmıştır. Bazı raporların beklenmesinden dolayı kalan bölümü de en kısa zamanda tamamlanacak' diye konuştu. Terörden zarar görenlere yarımların valilik ve diğer kurumların katkısıyla sağlandığını, etkilenen kişilere psikolojik destek sağlandığını belirten Yönden, 'Zarar örene ne varsa tamamı karşılandı. Hızlı ödenek aktarımıyla bu gerçekleşti' dedi. İskenderun´un çok büyük bir badire atlattığını belirten belediye başkanı Tosyalı ise 10 ev ve 1 ahırın yangından zarar gördüğünü, ancak devletin elinin uzanarak kısa zamanda mağduriyetin giderildiğini ifade etti.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00