“Adalet arayanlara cesaret verdik”

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Çanakkale´de devam Adalet Kurultayı´nın büyük bir ilgi, coşku ve heyecanla başladığını belirterek, “Toplumun geniş bir kesiminde, ülkede egemen olan Adaletsizliğin yarattığı umutsuzluk, Genel Başkanı

28.08.2017 11:30:36 0
“Adalet arayanlara cesaret verdik”

Sadet Berkyürek/İskenderun

Adalet Kurultayı´na ilişkin değerlendirmede bulunan CHP Hatay milletvekili Serkan Topal, iktidarın darbe girişimini ‘güç devşirme fırsatına çevirerek ülkeyi KHK ‘ler ile yönetmesini eleştirdi. Topal, “AKP iktidarı, 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi sonrası, 20 Temmuz´da ilan ettiği OHAL ve yayınladığı hukuksuz KHK´lar ile ülkeyi yönetmeye başlamıştır. İktidarın darbe girişimini güç devşirme fırsatına çevirmesi ve ülkeyi KHK´larla yöneterek, hayatın her alanını dayanaksız KHK´larla düzenlemeye başlaması ve yönetim anlayışlarına muhalif olan bütün kesimlere yönelen anti demokratik, baskı ve sindirme girişimleri, demokrasimiz açısından kabul edilemez bir noktaya evirilmiştir” ifadesini belirtti.
Adalet çağrısını sürdürdüklerini ifade eden Milletvekili Topal, şunları kaydetti: “Mahkemelerimizin duvarında ‘Adalet Mülkün Temelidir´ yazar. Ancak, bu temel 20 Temmuz sonrası mevcut iktidar tarafından yıkılmış ve adalet üzerine hüküm kuran yargıçlar, parti devletinin çıkarları doğrultusunda hüküm vermeye başlanmıştır. Adaleti tek partinin inisiyatifine bırakan, parti devleti inşasına karşı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun liderliğinde on binlerle adımlanmaya başlanan Adalet Yürüyüşü, biz İstanbul´a yaklaştıkça yüz binlere, Maltepe Meydanında ise milyonlara ulaşarak, yeni bir ses yeni bir nefes oldu. Maltepe Meydanı´nda milyonlarca yurttaşımızla birlikte herkes için Adalet Çağrısı´nda bulunduk. Ankara´dan İstanbul´a 435 km´lik yürüyüşümüzle ülkedeki adaletsizlikleri duyurmaya, hukuksuz ve keyfi gözaltlarına, tutuklamalara karşı farkındalık yaratmaya çalıştık. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti´nin ön sözünün yazıldığı topraklardan, Çanakkale´den, emperyalizme meydan okuduğumuz ve zafer ile taçlandırdığımız, şehitlerimizin ebedi istiratgahı olan bu güzel coğrafyadan ‘Adaletsizliğe Geçit Yok!´ diyoruz. Adaletin bir gün herkese lazım olacağı inancı ile mücadele etmeye devam ediyoruz. Türkiye´de hak, hukuk ve adalet talep eden ve hukuksuzluğa karşı çıkan herkesi, Cumhuriyet Halk Partisi´nin başlattığı Adalet Kurultayı´mıza davet ettik. Adalet arayanlara cesaret veren, umut olan kurultayımızda yaşamın her alanında, adaleti merkez alan çalıştaylar gerçekleştiriyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi toplumun üzerine çöken umutsuzluğu ve ablukayı dağıtacak ve bu alanda da umut olmaya devam edecektir.”

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9417,7%1,64
  • DOLAR

    38,15% 0,08
  • EURO

    43,65% -0,01
  • GRAM ALTIN

    4071,50% -0,65
  • Ç. ALTIN

    6581,31% 0,00