'´Adalet ve liyakat´ önemli'

31 Mart yerel seçimleri kapsamında önceki gün Hatay´a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antakya´daki Hatay Akademik Meslek Odaları Koordinasyon Kurulu´nda (HAMOK) düzenlenen toplantıya katıldı.

İskenderun/SES

Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Suzan Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, partisinin il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkan adayları tarafından Hatay Havaalanında karşılanan Kılıçdaroğlu, Antakya´da meslek odayarının yöneticileriyle toplantı düzenledi, HASİAD´ı ziyaret etti. HAMOK´ta düzenlenen toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Hatay´ı sorunu çok ve sorunu kadar da güzel bir yer olarak niteledi. Antakya´da Haraparası Mahallesi ve Demirciler Çarşısındaki esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, HBB Başkanı Savaş ile birlikte demir de dövdü. CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu, Lütfü Savaş´ın başarılarını takdir ettiğini ve Savaş´ın Hatay´ın birleştirici gücü olduğunu, Hatay´da olduğu gibi bu seçimlerde İstanbul´u da kazancaklarını ifade etti. Tarihi, dokusu, coğrafyası, yemeği vs. değerlerlerle Hatay´ın bir çok güzelliği bulunduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, komşu ülke Suriye´de yaşanan savaşı anımsatarak, şöyle konuştu: 'Suriye´de bir savaş yaşanıyor. Binlerce kadın ve çocuk hayatını kaybetti. Aslında orada hayatını kaybedenler bizim akrabalarımız. En büyük sınırımız orada. Biz hiçbir zaman savaş olsun istemedik, milyonlarca insanın kendi topraklarını terk edip kaçmasını istemedik. Oradaki karışıklıktan en çok etkilenen illerin başına Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa geliyor. Bu coğrafyada barışı egemen kılmalıyız. Bütün farklılıkları zenginlik kabul ederek, dostça yaşamalıyız. Hatay bunun örneği. Yıllardır farklı kimlikler bir arada yaşıyor. Neden Ortadoğu böyle olmasın? Oradaki savaşın bitmesi ve Suriyelilerin kendi topraklarına dönmesi gerekiyor. Bu huzuru sağlamak lazım. CHP ´hep eleştirir ama öneri getirmez´, derler ya biz farklı bir öneri getirdik. Orta Doğu´da bütün bu savaşların nedeni ne? Sahip oldukları zenginlikler. Yani petrol bir anlamda onların başına bela olan temel unsur olarak önümüze çıkıyor. Egemen güçler o zenginliği paylaşmak ve elde etmek için Orta Doğu halklarını bir anlamda yok sayabiliyorlar. Onların birbirlerini öldürmelerine ortam hazırlıyorlar, silahlarını veriyorlar. Çatışanlara baktığımız zaman ´Allah Allah´ diye saldırıyor. O da ´Allah Allah´ diye saldırıyor. Sonra da gelip birbirlerini öldürüyorlar. Ama egemen güçler bundan kazanıyorlar. Silahlarını veriyorlar, onlara zorla şunu bunu yapacaksın diyorlar. Kendi yönetimlerini getirmek istiyorlar. Bu tablo Türkiye´nin kabul edeceği bir tablo olmamalı' dedi. 

İzmir´de bir üniversitenin ´tanzim satış noktası´ açmasını eleştiren ve devleti ayakta tutan unsurlar arasında ´adalet ve liyakat´ı sayan Kılıçdarolu, 'İşin uzmanlarına sorunun teslim edilmesi gerekir. İşin uzmanı nedir? Kenti planlayacaksanız şehir planlamaya, hayvancılıkla ilgili sorun varsa veteriner işlerine gideceksiniz. Bu kadroların devlette olması lazım. Bu kadrolar büyük ölçüde devletten dışlandı. Liyakat değil, sadakat esas alındı. Eğer TÜBİTAK´a o konuda hiçbir bilgisi olamayan birini getirirseniz, TÜBİTAK´ı öldürürsünüz. Bakıyorsunuz, bir üniversitede tanzim satış noktası açılmış. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? Bunlara akademisyen, bilim insanı denir mi? Denmez. Bilim insanının, liyakat sahibinin özelliği sorgulamaktır zaten. O üniversitenin tarım bu hale nasıl geldi, onu araştırması gerekiyor. Ama onu araştıracak kişileri başa getirmiyor. Üniversitenin, kendi kendine yeten bir ülke nasıl oldu da tarımda bu duruma düştü, bunu araştırması lazım. Liyakat sahibi insanın işi, sorgulamaktır zaten. Bunların hiçbirisi yok. Bu nedenlerle sizlerin, akademik dünyanın büyük sorumluluğu var. Ben ekonomiyi, maliyeyi çok iyi bilirim ama tıbbı bilmem, size sorarım. Siyaset kurumu sizin ürettiğiniz çözümlerden yararlanır. Şimdi bunlar kalmadı. Kamudan bağımsız çalışan sizlerin görevi çok daha fazla. Biz sizlere güvenmek zorundayız. Üreteceğiniz her bilgi bizler için önemli' ifadesiyle, ülke yönetiminde akademisyenlerin büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtti.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00