ADD´den dayanışma gecesi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İskenderun Şubesi, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında dayanışma gecesi düzenledi.

GÜNCEL 21.05.2022 10:43:08 0
ADD´den dayanışma gecesi

Akın Bodur/İskenderun

Karaağaç´taki Beyaz Saray Restaurantta düzenlenen geceye, ADD üyeleri ve Atatürkçüler ile bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşların yöneticileri de katıldı.

Gençlerden vals ve zeybek gösterisi

Deniz Çağdaş Sanat Musiki Derneği koro ve solistlerinin Atatürk´ün sevdiği şarkıları seslendirdiği gecede, İskenderun Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri de vals dansı yaptı, zeybek oyununun gösterisini yaptı; Özer Yüksel adlı yurttaş da Nazım Hikmet´in yazdığı ve Mustafa Kemal´i anlattığı 'Kocatepe' adlı şiir okudu.

'ADD´nin hedefi, Kemalist bir iktidar'

Gecenin açılışında konuşan ADD) İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, Mustafa Kemal´in ulusun bağımsızlık mücadelesine başlayıp, yoktan bir ülke yarattığını belirtti. Günümüzde de ülkenin durumunu, kurtuluş mücadelesi ihtiyacının olduğu sürece benzeten ve ekonomik yapısından alt yapısına ve teknolojik alanın yabancılara teslim edildiğini anlatan Turhaner, bu süreçte gençlerin hayallerinin de çalındığını, üniversite eğitimi alsalar bile iş bulma endişeleri olduğunu, bu nedenle birçok gencin yurt dışına gitmeyi hedeflediğini söyledi. Turhaner, 'ADD´nin hedefi, yeniden Kemalist bir iktidarı bu ülkeye yaşatmaktır. Bu durumdan tek çıkış yolu da hepimizin Atatürk ilke ve devrinlerinde birleşmesi, bunun için çok çalışılmasıdır' değerlendirmesini yaptı.
Geceye katılanlar, Atatürk´ü anarken, Gençlik ve Spor bayramı kapsamında müzik eşliğinde halay çekti ve eğlendi.

/resimler/2022-5/21/1548172896184.jpg

/resimler/2022-5/21/1548575594645.jpg

Anahtar Kelimeler: dayanışma gecesi

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

  • BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30