ADD´den hilafet çağrısına suç duyurusu
Atatürkçü Düşünce Derneği Dörtyol ve Payas Şubeleri sosyal medya üzerinden hilafet çağrısı yapanlara karşı, hilafetin kaldırılışının 97. yıl dönümünde suç duyurusunda bulunuldu.
ADD Dörtyol Şube Başkanı Özgür Çınar hilafetin kaldırılışının hicri takvime göre 100. yıl dönümünde sosyal medya üzerinden hilafetin yeniden kurulması için çağrıda bulunan sosyal medya hesaplarından tespit edebildikleri hakkında Dörtyol Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.
“Cumhuriyetimiz ve istiklalimizi muhafaza etmek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üzerine düşen bir görevdir” diyen Çınar, bu hususun Anayasada da değiştirilemeyecek, değiştirilmesi teklif dahi edilmeyecek mahiyette yer aldığını hatırlattı, Anayasanın 1. Maddesinde devletin şeklini 'Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir' şeklinde tanımladığını kaydetti.
Çınar, şu açıklamayı yaptı: “Hilafetin kaldırılışının 97. yıl dönümünde bulunduğumuz suç duyurusunun konusuna gelecek olursak; Türkiye Büyük Millet Meclisinin 3 Mart 1924 günü çıkardığı kanunla Halifeliğin kaldırılmasının yıl dönümü olması bahanesiyle Cumhuriyet karşıtı ve düşmanları aleni bir şekilde Anayasal değerlerimize saldırıya geçmektedirler. Hizbuttahrir isimli yapılanma ve bu yapılanma içerisinde yer alan kişiler 'Hilafeti Kurun' şeklinde çağrı yapıp, pankart ve dövizlerle bu çağrılarını yayıp Anayasal İlkemiz olan Cumhuriyet düzenini yıkmaya alenen kast ettiklerini ortaya koymaktadırlar. Savcılığımıza sunduğumuz görüntülerde sosyal medya paylaşımları ile değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek Anayasal ilkelerimizi yok sayıp değiştirmek için çaba içerisinde oldukları ve Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına Dair Kanuna muhalefet ettiklerini ortaya koymuşlardır. Ayrıca 31 ... plaka sayılı araç sahibi de aracına aynı çağrıya ilişkin sticker yapıştırarak alenen bu suçu işlektedir. Yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı, sosyal medya paylaşımları ekte sunulan şüphelilerin, Hilafetin İlgasına ve Hanedanı Osmaninin Türkiye Cumhuriyeti Memaliki Haricine Çıkarılmasına Dair Kanuna muhalefet ederek Anayasal düzeni kaldırmak için yaptıkları paylaşım ve faaliyetlerinin cezalandırılması için gereğinin yapılmasını talep ediyoruz.”
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,35% 0,02
-
EURO
51,25% -0,04
-
GRAM ALTIN
6279,42% -2,22
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08




