Tarih: 13.07.2019 09:28

Ağırlaştırılmış müebbet

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun/SES

İskenderun´da 6 yaşındaki oğlu M.Y.´yi elektrikli süpürgenin demir borusuyla döverek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Mehmet Ali Yılmaz, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Davaya ilişkin İskenderun Kadın Platformu ve Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyordu. Hatay Barosu, davaya müdahil olma talebininde bulunmuş ve talep mahkeme tarafından kabul edilmişti.

Mahkeme kararı ilk duruşmada verdi
Baba Mehmet Ali Yılmaz hakkında açılan dava dün İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde karara bağlandı. Hatay Barosu yönetimi, Baro Çocuk Hakları Komisyonu ve İskenderun Kadın Platformu tarafından takep edilen davada, tutuklu sanık Mehmet Ali Yılmaz, ´altsoya karşı kasten öldürme´ ve ´eziyet´ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyordu. Davanın dün yapılan ilk duruşmasında mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ali Yılmaz´a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verd ve cezada indirim yapmadı. Mahkeme, ayrıca Yılmaz´a ayrıca iki çocuğuna eziyet ettiği gerekçesiyle 6´şar yıl hapis cezası da verdi.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, mahkemenin verdiği karar sonrası sosyal paylaşım sitesinden yaptığı değerlendirmede, 'Baromuzun müdahil olduğu ve İskenderun´da 6 yaşındaki oğlu Mertcan´ı elektrikli süpürgenin demir borusuyla döverek öldüren Mehmet Ali Yılmaz hakkında açılan davada; İskenderun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet cezası ve ayrıca 2 çocuğuna eziyet ettiği için 6´şar yıl hapis cezası verildi. Cezadan indirim yapılmadı' ifadesine yer verdi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —