Ağlar, eylülde atılacak

Ağlar, eylülde atılacak

İskenderun Körfezi´nde süren su ürünleri avcılığı eylül ayında bitecek. Yöredeki balıkçılar, ağlarını 25 Eylül´de denizle buluşturacak. Tekneler ise önümüzdeki ay bakıma alınmaya başlanacak.

Mehmet Dağlı/İskenderun


İskenderun Balıkçı Barınağında tenkesi bulunan Gökhan Şekerlisoy, 'Ağlar 25 Eylül´de atılacak. Tekneler de ağırlıklı olarak Temmuz´da kızağa alınacak ama şimdiden kızağa çekilip, bakımına başlanan tekneler de var' dedi.

Ağ ve tekne bakımı başladı
Geçen balık sezonunu değerlendiren ve balık sezonunun bu yılın başlarına kadar iyi olduğunu ancak Ocak ayından sonra önceki senelere göre biraz daha zayıfladığını ifade eden Şekerlisoy, yeni sezona umutla bakmak istediklerini belirtti. Şekerlisoy, 'Teknelerin her sene bakımı olmak zorunda. Av yasağı süreci de çok uzun olduğu için teknelerin bakımı yapılıyor. Ağlarında her sene sökülüp bakımı yapılıyor. Bu yıl sezon kapandı ve balıkçılar, tekne sahipleri ağ vetekne bakımı ile uğraşmaya başladı' dedi.
Hüseyin Kırsoy ise Botaş hariç, demirçelik, Ekinciler, Yazıcılar Atakaş ve Yumurtalık Termik Santralinin alanlarına yaklaşmalarına izin verilmediğini, bunun da balıkçılığı olumsuz etkilediğini savundu. Kırsoy, 'O bölgeler ışıklı olduğu için balıklar orada yuvalanıyor ama bizi de oralara yaklaştırmıyorlar. En ufak bir şeyde cezai uygulama yapılıyor' değerlendirmesini yaptı. Hükümetin, tekne sahiplerine bin liralık yardımda bulunduğunu ifade eden Kırsoy, avcılığı yasaklanan Lagos balığının avlanmasına yeniden izin verilmesini istediklerini de söyledi.

´Balıkçılar arasında birliktelik yok´
Cüneyt Sağdesen de “İskenderun Körfezi´nde kooperatifler, balıkçılar arasında birlik beraberlik olmadığından dolayı hem malzeme alımında hem de balık fiyatları konusunda tamamıyla istediğini alamıyor. Bölgede balıkçı yalnız bırakılmış. Hiçbir yerden gelir elde edemediği, sanayi kuruluşlarının karlarından yararlanamadığı gibi sürekli zarara uğruyoruz. 2004 yılında Ulla adlı gemi battı. Gemide zararlı katı atık var diye yaklaşık üç yıl balığı yeterince satamadık. Tuttuğumuz balıkçak fiyatının çok altında satılmak zorunda kaldı. Mağdur olan İskenderun balıkçısına ne mahkeme kararıyla nede başka bir yerden yardım yapılmadı' değerlendirmesini yaptı.



Anahtar Kelimeler: Mehmet Dağlı

Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18