Ağrıya kuru iğneleme yöntemiyle çözüm

Ağrıya kuru iğneleme yöntemiyle çözüm

İsviçre´de tedavi görmesine rağmen boyun ve omuz ağrıları azalmayan Melek Candemir, ‘kuru iğneleme´ olarak adlandırılan destek tedavisi ile ağrılarından kurtuldu.

Kuru iğnelemeyi, ağrının görüldüğü hassas noktalara, aralıklarla 3 seans şeklinde uyguladıklarını ifade eden Uzm. Dr. Mahmut Aslan, bu yöntemin yan etkisi olmadığını, zararsız bir uygulama olduğunu kaydetti. 

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan´ın destek tedavisi olarak gerçekleştirdiği yöntemle ağrılarından kurtulduğunu anlatan Melek Candemir, yaklaşık bir yıldır tedavi görmesine karşın boyunda ağrı, kollarında uyuşmalar olduğunu kaydetti. Candemir, “Kolumu kaldıramayacak durumdaydım. İsviçre´de doktora gittim, ilaç kullandım. Bir süre sonra yine ağrılarım oluyordu. Ardından her iki omzuma kortizon uygulandı. Fakat bir faydasını görmedim. Değişik doktoralara gittim, bir çare bulamadım. Ailemin yanına Dörtyol´a geldim. Ağrılarım devam edince, Mahmut Bey´e muayene oldum. Muayene sonrası 3 seans kuru iğneleme yöntemi uyguladı bana. Şuan ağrım yok diyebilirim” diye konuştu.
“Kuru iğneleme ilaç içermiyor” Kuru iğneleme tedavisinin, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir uygulama olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Mahmut Aslan, “İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden ‘kuru iğne´ olarak adlandırılır. Hastalarda fizik tedaviye ek olarak destek tedavisi şeklinde uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi, akupuntur iğneleri ile yapılmaktadır. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi, bel fıtığı ve kireçlenmesi, sırt ağrıları geçmeyen dirençli omuz ağrılarına yardımcı tedavi olarak, migren ve gerilim tipi baş ağrısı, kollarda sinir sıkışması görülen hastalarda bu tedavi yöntemini uygulayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.
“Tedavi 3-5 seans uygulanıyor” Kuru iğnelemenin uygulanışı hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Aslan, “Öncelikle uygulanacak olan ağrılı bölge steril edilir. Daha sonra akupunktur iğneleri doktor tarafından batırılır. İğneler yaklaşık 10-15 dakika batırılmış halde bekletilir. Burada amaç ağrılı kas spazmlarının, kasılmalarının gevşetilmesidir. Ardından duruma göre sıcak uygulama gibi ek tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tedavi, hastanın mevcut şikâyetlerine göre ortalama 3-5 seans şeklinde değişebilmektedir. Belli aralıklarla seans sayısı arttırılabilir” dedi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20