Ağrıya kuru iğneleme yöntemiyle çözüm

Ağrıya kuru iğneleme yöntemiyle çözüm

İsviçre´de tedavi görmesine rağmen boyun ve omuz ağrıları azalmayan Melek Candemir, ‘kuru iğneleme´ olarak adlandırılan destek tedavisi ile ağrılarından kurtuldu.

Kuru iğnelemeyi, ağrının görüldüğü hassas noktalara, aralıklarla 3 seans şeklinde uyguladıklarını ifade eden Uzm. Dr. Mahmut Aslan, bu yöntemin yan etkisi olmadığını, zararsız bir uygulama olduğunu kaydetti. 

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mahmut Aslan´ın destek tedavisi olarak gerçekleştirdiği yöntemle ağrılarından kurtulduğunu anlatan Melek Candemir, yaklaşık bir yıldır tedavi görmesine karşın boyunda ağrı, kollarında uyuşmalar olduğunu kaydetti. Candemir, “Kolumu kaldıramayacak durumdaydım. İsviçre´de doktora gittim, ilaç kullandım. Bir süre sonra yine ağrılarım oluyordu. Ardından her iki omzuma kortizon uygulandı. Fakat bir faydasını görmedim. Değişik doktoralara gittim, bir çare bulamadım. Ailemin yanına Dörtyol´a geldim. Ağrılarım devam edince, Mahmut Bey´e muayene oldum. Muayene sonrası 3 seans kuru iğneleme yöntemi uyguladı bana. Şuan ağrım yok diyebilirim” diye konuştu.
“Kuru iğneleme ilaç içermiyor” Kuru iğneleme tedavisinin, yan etkisi olmayan, tedavi edici ve zararsız bir uygulama olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Mahmut Aslan, “İğne, herhangi bir ilaç içermediğinden ‘kuru iğne´ olarak adlandırılır. Hastalarda fizik tedaviye ek olarak destek tedavisi şeklinde uygulanmaktadır. Bu tedavi yöntemi, akupuntur iğneleri ile yapılmaktadır. Boyun fıtığı ve kireçlenmesi, bel fıtığı ve kireçlenmesi, sırt ağrıları geçmeyen dirençli omuz ağrılarına yardımcı tedavi olarak, migren ve gerilim tipi baş ağrısı, kollarda sinir sıkışması görülen hastalarda bu tedavi yöntemini uygulayabiliyoruz” açıklamasında bulundu.
“Tedavi 3-5 seans uygulanıyor” Kuru iğnelemenin uygulanışı hakkında bilgiler veren Uzm. Dr. Aslan, “Öncelikle uygulanacak olan ağrılı bölge steril edilir. Daha sonra akupunktur iğneleri doktor tarafından batırılır. İğneler yaklaşık 10-15 dakika batırılmış halde bekletilir. Burada amaç ağrılı kas spazmlarının, kasılmalarının gevşetilmesidir. Ardından duruma göre sıcak uygulama gibi ek tedavi yöntemleri uygulanabilir. Tedavi, hastanın mevcut şikâyetlerine göre ortalama 3-5 seans şeklinde değişebilmektedir. Belli aralıklarla seans sayısı arttırılabilir” dedi.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Yükleniyor

  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07