Tarih: 23.10.2020 09:17

“AKP iktidarı çiftçimizden ne istiyor?”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, vergi yükü altında azalan Türk çiftçisinin, ülkesinde devlet tarafından her konuda desteklenen Rus çiftçisi ile rekabet etmek zorunda bırakıldığını savundu. Parlar, “İktidar bu kararla çiftçinin elindeki ürünün değerini düşürerek çiftçiye bir darbe daha vurmuştur. AKP iktidarı çiftçimizden ne istiyor?” diye sordu.

Buğday, arpa ve mısırda ithalat teşviki için gümrük vergisinin sıfırlanması kararına tepki gösteren ve çiftçinin vergi yükü altında ezildiğini dile getiren Başkan Parlar, yazılı açıklamasında şunları ifade etti: ”Bizim çiftçimiz nefes alsa devlete vergi vermekte, mazot, gübre, ilaç elektrik kullanırken dünyanın vergisini ödemektedir. Bunlar iktidara yakın bir takım tüccara rant kapısı açmak için yapılmaktadır.”

Pandemi nedeniyle ülkelerin gıda stoku yaparken, Türkiye´nin kendi üreticisi yerine yabancı çiftçiye destek verdiğine işaret eden Başkan Parlar, 'İktidar bu kararla çiftçinin elindeki ürünün değerini düşürerek çiftçiye bir darbe daha vurmuştur, bu teşvik ithalat yapan tüccar yerine çiftçimize verilse ithalat yapmak zorunda kalmazdık' ifadesini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —