AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor

AKP İskenderun İlçe Başkanlığı, partinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle dün akşam saat 17.30'da partileriyle ilçe binasında bir araya gelip, kutladı.

SİYASET 15.08.2024 07:42:00 0
AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor

AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor. 14 Ağustos 2001’de kurulan Adalet ve Kalkına Partisi, 2002 seçimlerinde iktidara gelmişti. AKP, iktidar partisi olarak 22 yıldır ülkeyi yönetiyor. AKP İskenderun İlçe Başkanlığı, partinin kuruluş yıl dönümü nedeniyle dün akşam (14 Ağustos Çarşamba) saat 17.30'da partileriyle ilçe binasında bir araya gelip, kutladı.

Partinin kurucu başkanı olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "yol arkadaşlarına" gönderdiği mesajda "Bugün, AK Parti'mizin 23. yaşını büyük bir gururla ve heyecanla kutluyoruz. Bu anlamlı günde, partimizin üyesi olarak, ülkemize ve milletimize hizmet davamıza verdiğiniz güçlü destek için size en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar nasıl nice zorluğun, engelin ve saldırının üstesinden beraberce geldiysek, inşallah Türkiye Yüzyılını inşa mücadelemizi de yine birlikte yürüteceğiz. Son 23 yıldır olduğu gibi ülkemizi her alanda başarıdan başarıya, rekordan rekora koşturmaya devam edeceğiz. Rabbim yol ve dava arkadaşlığımızı daim eylesin diyor, sizi muhabbetle selamlıyorum" ifadesine yer verdi.

AKP'li İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, 'milletin partisi' olarak tanımladığı AKP'nin 23 kuruluş yıldönümü mesajında, "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 23 yıl önce çıktığımız bu kutlu yolda, ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla yürüyoruz. Milletimize eserler ve hizmetler yapacağımız nice yıllarımız olsun. İlk günkü azim, kararlılık, aşk ile devlet, millet elele nice yıllara" ifadesine yer verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de partisi AKP'nin kuruluşunun 23. yıl dönümü mesajında Erdoğan liderliğinde Türk siyasetine giren AKP’nin 23. yıl dönümünü kutladı. Öntürk, mesajında şunlara yer verdi: “AK Parti hiç şüphesiz Türk siyasi tarihine; Hizmetleri, eserleri ve projeleri ile en önemlisi de vizyonu ile damgasını vurmuştur. AK Parti icraatçı bir partidir. Bu gücünü ve iradesini ise bütünleştiği, devlet ile milleti birbirine kenetlediği sinerjiden, bu birlik ve dirlikten almaktadır. AK Parti, birliğin ve dirliğin sembolü olmuş bir partidir. İktidarı devraldığı günden bu yana Hatay’ı güçlendirmek adına yatırımlar yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti iktidarı, 6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinin ardından depremin yıkıcı etkisini en şiddetli yaşayan Hatay’ın yeniden inşası ve ihyası ile Hataylı vatandaşların geçmiş günlerine bir an önce dönmeleri için devletin tüm kurumlarını seferber ederek Hatay’a yatırımlarını kat kat artırarak devam etmiştir. Türk siyasi tarihine, adını altın harflerle yazdıran Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki AK Parti, sadece ülkemizin değil, tüm Türk-İslam âleminin ve gönül coğrafyamızın umudu olmuştur.”

AKP Dörtyol İlçe Başkanı Mithat Açıcı da partisinin kuruluş yıl dönümüne ilişkin şu değerlendirmeye yer verdi: "14 Ağustos 2001’de 'millete hizmet' şiarıyla yola çıkan AK Parti’mizin bugün 23. kuruluş yıl dönümü. Bugün, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi Türk siyaset tarihinde hizmete sevdalı insanların kurduğu AK Parti’nin doğum günü. Ve gerçekten o günden sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Otoyollar, hastaneler, okullar, havaalanları, limanlar, savunma ve otomotiv sanayiindeki millileşme hamleleri, mavi vatan doktrini, askeri ve siyasi zaferler ve daha niceleri. 14 Ağustos 2001’de çıkılan bu yolda AK Parti milletin partisi olup aynı zamanda Türk dünyasının ve ümmetin de umudu oldu. Türkiye’de yıkılamaz denilen tabular yıkıldı. Eski ve karanlık Türkiye gitti yeni ve aydınlık Türkiye geldi. Ve artık yarını göremeyen değil bilakis yüz yıllık hedefler koyan, bölgede küresel güç haline gelen, oyun oynatılan değil oyun kuran bir Türkiye var. Bugün görüyoruz ki; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 23 yıldır kesintisiz hizmet anlayışıyla yoluna devam eden AK Partimiz, Türkiye’nin yeni yüzyılına da damgasını vuracaktır. Tüm kademeleri ile bu yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Türk siyaset tarihinde laftan başka birşey üretemeyen bugünkü muhalefet anlayışından Türk milletinin de hiçbir beklentisinin ve umudunun olmadığı aşikardır. İcraatları ile Türkiye’nin geçmiş yüzyılına damgasını vuran Ak Parti Türkiye’nin geleceğidir. Ak Parti milletin Partisidir. Ak Parti’nin hikayesi bu milletin aşk hikayesidir."


Anahtar Kelimeler: kuruluşunun . yılını kutluyor

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

İki ayrı plan da iptal edildi

AKP, kuruluşunun 23. yılını kutluyor

“İskenderun toparlanamayan kent haline geldi”

HBB'den 4 ilçeye 6 plaj

Samandağ'da rezev alana 'iptal kararı'

Mücbir sebepe uzatma istendi

Suriye'de iki günde 18 ayrı deprem

Ayakta yolcu almayan otobüslere 2,5 TL destek

Aynı bölgedeki rezerv alana farklı harita

Dörtyol ve Reyhanlı’ya ağır ceza mahkemesi

Atakaş Çelik işçilerinin tercihi "Metal-İş"

30 girişimci projeleri sundu

CHP'li gençlere yeni yönetim

860 kilometrelik elektrik hattına bakım tamamladı

  • BIST 100

    9745,5%-0,85
  • DOLAR

    34,18% 0,13
  • EURO

    38,07% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2925,68% -0,25
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00