AKP, Samandağ ilçe binasını törenle açtı

Antakya/SES

SİYASET 21.09.2024 14:47:00 0
AKP, Samandağ ilçe binasını törenle açtı

AKP Samandağ İlçe Başkanlığı, düzenlenen törenle açıldı. AKP Samandağ İlçe Başkanı Ahmet Toysal’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve partinin Samandağ ilçe başkanlığı binasının açılış törenine, AKP Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Başkanı Mehmet Öntürk, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar ve partililer de katıldı.

Açılış töreninde konuşan HBB Başkanı Öntürk, partisinin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan edindikleri siyasi terbiye ile hareket ettiklerini, hizmet yaparken kimsenin diline, dinine, ırkına bakmadıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın yerel seçim sürecinde Hatay’a yaptığı ziyarette, yerel yönetim ile merkezî hükümetin bir araya gelmesinin önemine dikkat çektiğini anlatan Öntürk, "Hataylılar da sağduyulu davranarak yerel ile merkezî yönetimi birleştirdi. Seçim sonrası bu birleşimin olumlu sonuçları tüm şehre yansıdı" değerlendirmesini yaptı.

Öntürk: Yaptığımız yol 1.002 kilometre

Seçim döneminde Samandağ’a oy istemek için değil, kendilerini tanıtmak için geldiklerini, 2029 seçimlerine kadar hizmetlerin nasıl yapılacağını ve insanların nasıl kucaklanması gerektiğini göstermek istediğini ifade eden Öntürk, Hatay Büyükşehir Belediyesi eski yönetimin mali konularda şeffaf hareket etmediğini, HBB'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına olan borcunun bile doğru düzgün bir şekilde rapor edilmediğini belirtti, şu ana kadar 4,6 milyar liralık borç ödendiğini ve ödemelerine devam ettiğini ifade etti. 1.000 kilometrelik asfalt hedeflerini 1.400 kilometreye çıkardıklarını anlatan Öntürk, "Şehrin yol sorununu, bu yaz itibarıyla bitirmek amacıyla yola çıktık. Şu an yaptığımız yol miktarı 1.002 kilometredir. Hatay'ın 35 noktasında yol çalışması var. Kış gelmeden de bitireceğimiz bir 400 kilometre daha yol var ve 1.400 km ile bu yazı bitiriyoruz" dedi. HBB'den yapılan açıklamaya göre, Öntürk, büyükşehir belediyesine ait yolların dışında ilçe belediyelerine de destek verdiklerine, Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay’ın ilçe merkezindeki bazı yolların durumunu kendisine ulaştırdığını ve bu yolların yapımına başlandığını da söyledi. Öntürk, "Önümüzdeki günlerde Tekebaşı'nın hem içme suyunu ve hem arıtmasını hem de kanalizasyonun tamamının ihalesine çıkıyoruz. Samandağ'ın da altyapı meselesini bitireceğiz. Çok kısa bir süre içinde 6 tane sahil plajı vatandaşların hizmetine açtık. Bunlar geçiciydi. Seneye plajlar nasıl olacak göreceksiniz" diye konuştu.

"İlk bavulum, ilk biletim" projesini hayata geçirdiklerini anlatan Öntürk, "Öğrencilerin bavullarını dağıttık. İçine hediyelerini koyduk. 2 bin lira da para verdik. Aynısını bundan sonra LGS'de liseyi kazanan çocuklarımıza da yapacağız. Türkiye'de ilk 10 bine giren YKS ve yüzde birlik dilime giren LGS öğrencilerimizi burslardan faydalandıracağız" dedi. 


Anahtar Kelimeler: Samandağ binasını törenle

İSTE’de rektörlük başvurusu başladı

Tartışmanın nedeni '240 konut'

Kızılay'dan kıyafet yardımı

MKÜ'de 'yüz yüze eğitim' sınırlı

Villalara 'yıkım ilanı'

Taksilere 'yönetim merkezi' uygulaması

"Eğitim, sağlık ve temel ihtiyaçlarda" işbirliği

Araçta 336 tarihi eser

Dörtyol'da 'tefecilik' operasyonu

Ulucami, HBB ile Bursa arasında 'bekliyor'

Okul temizliğine 480 görevli

"Vali" Demiryürek, törenle uğurlandı

Befesa'da anlaşma sağlandı

Yağışlar olumsuz etkiledi

"Çocuk cinayetleri politiktir"

  • BIST 100

    9002,34%0,52
  • DOLAR

    34,14% -0,04
  • EURO

    37,05% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2954,48% 0,61
  • Ç. ALTIN

    4907,79% 0,16