AKP´ye ‘denetimsiz icraat´ eleştirisi

Adalet ve Kalkınma Partisi AKP´yi ‘denetimsiz icraat ortamı´ oluşturmakla eleştiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Bağımsız yargıdan ve bağımsız denetimden kaçış bir bütündür ve Anayasa´ya aykırılıktır, demokrasiden kaç

SİYASET 8.12.2021 17:21:52 0
AKP´ye ‘denetimsiz icraat´ eleştirisi

İskenderun/SES

Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Sayıştay bütçesi üzerinde TBMM Genel kurulunda yaptığı konuşmada, “Vatandaşın kamu giderlerini karşılamak üzere üstlendikleri vergilerin amacına uygun harcanıp harcanmadığının yine toplum adına denetlenmesi, modern demokrasilerin en belirleyici tarihsel özelliğidir” diye konuştu.
Sayıştay´ın kamu ve toplum adına denetim yapan bağımsız bir anayasal kuruluş özelliğine dikkat çeken ve Sayıştay gibi kurumların bağımsızlığının gözetilmesini talep eden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Sayıştay´ın verimlilik ve etkinlik denetimi düzleminden, basit bir performans denetimine indirgenmiş olmasını eleştirdi. Sayıştay denetimi dışında tutulan işlemler, kurumlar kategorisinin giderek yaygınlaştığına dikkat çeken Şahin, bunun hukuk devleti ilkesine ağır bir darbe indirdiğini vurguladı, denetimden muaf tutulan Varlık Fonu´nun bunun en büyük kanıtı olarak gösterdi.
Milletvekili Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Denetleme Teşkilatı ve Sayıştay gibi tüm mekanizmaların içi boşaltılmıştır. İçerikler incelendiğinde, Anayasa ve 6085 sayılı Kanun´da belirtilen denetim yetkisinin fiilen ortadan kaldırıldığı görülmektedir. Bağımsız yargıdan ve bağımsız denetimden kaçış bir bütündür ve Anayasa´ya aykırılıktır, demokrasiden kaçıştır. Bugün denetçiler baskı altındadır. Bu durum düzenlilik, denetim raporlarında yapılan tespitlerin okuma komiteleri tarafından rapordan çıkartıldığında ve sansürlendiğinde bellidir. Şeffaflık olmadığı da, raporlarda kişi adlarının bulunmamasından ve eksik gelir tahsilatlarında rakam verilmemesinden bellidir. Ki bugün gelinen süreçte 83 milyonun içine düşürüldüğü ekonomik buhran ve Türkiye´nin itibarının yerlerde oluşu, AKP´nin israf ve yolsuzluğa dayalı rejiminin ülkeyi sürüklediği felaketlerin en büyüğü olmuştur.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2506,57% 0,25
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00