´Akşam balkona´ daveti

İskenderun ve Arsuz´da da kutlamalar çelenk sunumu ile başladı

GÜNCEL 19.05.2020 14:52:55 0
´Akşam balkona´ daveti

Doğum gününü Samsun´a çıktığı 19 Mayıs olarak kabul eden Mustafa Kemal Atatürk´ün Samsun´a çıkışının 101. yıldönümü; Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanıyor. İskenderun´daki kutlamada Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İskenderun CHP Atatürk Anıtına ayrı ayrı çelenk sundu, saygı duruşunda bulundu. Atatürk, Samsun´a çıkışıyla birlikte Anadolu´nda bağımsızlık meşalesini yaktı ve bu özel günü gençlere armağan etti.

19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı´nın kapsamında İskenderun Gençlik ve Spor Müdürü Ferit Ali Gündel ve kurum çalışanları ile gençler Atatürk Anıtı Alanında düzenlenen törene katıldı. Anıta çelengi Gündel ve gençler birlikte sundu, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakamlık balkona çağırdı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de yaptığı açıklamada halkı bu akşam saat 19.19´da evlerin balkon ve pencerelerinden İstiklal Marşını hep birlikte okumaya, günün gurur ve coşkusunu yaşamaya davet etti.

Alkaya: Ülkemizin geleceğini gençler tayin edecek

AKP Hatay İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Alkaya, 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Alkaya mesajında şu ifadeleri kullandı; “101 yıl önce Atatürk´ün 19 Mayıs´ta Samsun´a ayak basmasıyla yakılan kurtuluş meşalesi ülkemizin kara talihini değiştirmiştir. Aziz milletimiz, kadını erkeği, genci, yaşlısı, çocuğuyla topyekûn tarihin akışını değiştiren, dünyaya örnek teşkil eden bir mücadelenin kahramanı olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı ülkemizi bilimde, kültürde ve sporda başarı ile temsil ederek göğsümüzü kabartan bu yolda azim ve kararlılıkla yürüyen, Türk gençliğine armağan etmiştir. Ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonu olan gençlerimizin bu vatanın kıymetini bilerek yetişmesini, ülkelerini dünyaya öncü ve örnek hale getirme azminde ve kararlılığında olmasını sağlamak bizlerin sorumluluğundadır. Gençlerimiz bu ülkenin geleceğini tayin edecektir. Bu nedenle onların iyi yetişmesi bizim en büyük hedefimizdir ve biz de bu uğurda canla başla çalışıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Başta Hatay AK gençlerimiz olmak üzere tüm Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı´nı kutluyorum'

CHP Anıta çelenk sundu

İskenderun CHP ilçe örgütü de Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı´nı okudu. Törende konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 19 Mayıs 1919´un, Cumhuriyet tarihinin önemli kilometre kaşı olduğunu ifade etti. Mansuroğlu, 'Ülkemizde tarih yazılan, ulusun makus talihini değiştiren, anti emperyalist mücadeleyi ve tam bağımsızlığı hedefleyen bir işaret fişeğidir. Bu günü gençlere armağan eden Mustafa Kemal, 19 Mayıs 1919´da başlayan kurtuluş ve aydınlanma yürüyüşü, bütün umutsuzlukları yıkarak saltanat ve halifeliği sonlandırmış, bölünüp barçalanmak istenilen vatan topraklarında laik cumhuriyeti kurmuştur' diye konuştu.

“Ata mirasımızı koruyacağız”

CHP İskenderun İlçe Gençlik kolları Başkanı Erdem Harmaoğlu ise şunları söyledi: '19 Mayıs; emperyal himayeyi elinin tersi ile iten özgürlükçü, devrinci ve

/resimler/2020-5/19/1809026059764.jpg

bir iradenin tezahürüdür. Fakat aynı zamanda biz gençlerin bayramı da olan 19 mayıs; bandırma Vapuru´na binip vatanın her metrekaresini işgalden arındırmaya and içen, kan emici emperyal kuvvetlere diz çöktüren kurucu Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün de sembolik doğum günü olarak kabul edilmektedir. Bağımsızlık ve devrim ateşinin yakıldığı bu özel gün, biz gençler için de büyük bir anlam ifade etmektedir. Bizler, Atatürk devrimlerine sıkı sıkıya bağlı, inkılap kanunlarını iyici özümsemiş, laikliğin, demokrasinin, cumhuriyetin, sosyal hukuk ve adeletin yılmaz bekçileri olan gençler olarak var gücümüzle kutsal ata mirasımızı koruyacağımızın teminatını veriyoruz' dedi.

Yüreğir İlçe Başkanına destek

Harmaoğlu, spekülasyonlar ve mesnetsiz kampanyalarla gözaltına alınan ve ardından tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı Eren Yıldırım´a yönelik hukuksuzluğu da şiddetle kınadıklarını belirtti. Mansuroğlu ise sorgulanması bile gerekmeyen bir konuda partisinin Yüreğir gençlik koları başkanı Yıldırım´ın tutuklanmasına yönelik karar verenleri kınadığını ifade etti.

Arsuz´da ‘önlemli´ kutlama

19 Mayıs Atatürk´ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı 101. yıldönümü kutlamaları kapsamında Arsuz İlçe Başkanlığı az sayıda katılım ve sosyal mesafe kuralına uyarak çelenk sunumu gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Mahmut Şirin, Belediye Başkanı Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keskin, üyeler ve meclis üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı´na çelek sunarak saygı duruşunda bulundu.

Keskin: Bağımsızlığa ilk adım

Mehmet Keskin, yaptığı açıklamada, “19 Mayıs günü, Türk milletinin Özgürlüğe, bağımsızlığa ilk adım attığı gündür. Kurtuluş savaşı, Mustafa Kemal Paşa´nın

/resimler/2020-5/19/1809342935330.jpg

Mayıs 1919 günü Samsun´a ayak basması ile başlamıştır. Mustafa Kemal, Samsun´a çıkışı ile tüm ülkeyi kurtaracak bir hareket başlatmıştır. Atatürk´ün milli birlik ve dayanışmayı gerçekleştirmek için çıktığı yolculuk milletin güçlenmesini sağlamıştır. Atatürk bir konuşmasında ‘Ben 19 Mayısta doğdum´ demiştir. Ulu Önder´in 19 Mayıs´ı doğum günü olarak kabul etmesi, 19 Mayıs´ın tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi biçimde açıklamaktadır. Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan, Ulu Önderimizin biz gençlere emanet ettiği 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Akşam balkona daveti

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00