Tarih: 22.04.2020 12:21

Alanda çalışana siperlik üretiyorlar

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Gençlik Merkezi (İGM), gönüllüleri aracılığıyla ürettiği koruyucu yüz siperliklerini sağlık çalışanları ile alanda görev yapanlara ileterek, koronavirüsle mücadeleye katkı sunuyor. İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, 23 Mart´ta başlattıkları koruyucu yüz siperliklerinden 6 bine adet ürettiklerini ve hedeflerinin 10 bin üretime ulaşmak olduğunu belirtti.

Maliyeti 4 lira

Keskin, piyasada 40 liraya satılan koruyucu yüz siperliklerinin İskenderun Gençlik Merkezi gönülleri tarafından 4 liraya mal edildiğini ifade etti. İGM gönüllüleri tarafından üretilen yüz siperliklerinin malzemesinin Gençlik Merkezi Hatay İl Müdürlüğünün fonlar üzerinden sağladığını anlatan Keskin, Hatay´da üretim yapan iki merkezin İskenderun ve Antakya olduğunu söyledi.

Gönüllüler, 6 bin siperlik üretti

İskenderun Gençlik Merkezinin gönüllülerinden 20,24 arasında değişen g rubun haftada iki-üç gün üretim yaptığını ve her üretimde 1.000-1.500 arasında koruyucu yüz siperliği üretildiğini belirten Keskin, gazetemize yaptığı açıklamada, 'Gönüllülerimiz bugüne kadar 6 bin adet koruyucu yüz siperliği üretti. 30 Nisan´a kadar üretimdeki hedefimiz 10 bin' dedi.

Üretim hedefi 10 bin adet

İskenderun´da gönüllülerin üretime 23 Mart tarihinde başladığını anlatan Keskin, 'Üretimlerimizden 4 bin 500´ünü İskenderun, Belen, Arsuz, Payas, Dörtyol ve Erzin´de görev yapan hastane, sağlık ocağı ve aile hekimliklerindeki sağlık çalışanları, eczaneler, kronik rahatsızlığı olanlar, alanda çalışan güvenlik güçleri, gazeteciler ve vefa ekibi görevlilerine dağıttık. Üretimlerimizi dezenfekte ediyor ve 50´şer paketlik poşetlerle alanda çalışanlara iletiyoruz. Ürettiğimiz yüz siperliklerini sağlık çalışanları ile alanda görev yapanlara dağıtmayı sürdüreceğiz. 30 Nisan tarihine kadar üretimdeki hedefimiz 10 bin adet. Ancak, ihtiyaç olması halinde üretimi sürdüreceğiz' değerlendirmesinde bulundu.

'Üretimler, ´kullan at´ türünden değil'

Gönüllülerin ürettiği yüz siperliklerinin ´kullan at´ türü olmadığını ifade eden İskenderun Gençlik Merkezi Müdürü Keskin, şöyle konuştu: 'Ürettiğimiz siperliklerin özelliği, ´bir defalık kullan at´ olmaması. İlk ürettiğimiz yüz siperliklerinin ön tarafının sabit olması, bazı talepleri ve ´çok kullanışlı olabilir mi´ istemini getirdi. Bu talep bizi farklı üretime yönlendirdi. Ve siperliklerin ön tarafında bulunan asetatların değişebilmesini, çok kullanışlı olmasını sağlayan üretimi oluşturduk. Asetatın değişiki ile yüz siperlikler yüzlerce kez kullanılabilir oldu.'
Koronavirüsle mücadelede birçok kişi ve kurum ile kuruluşa görev düştüğünü ve kendilerinin de bu kapsamda mücadele katkı sunmaya çalıştıklarını ifade eden Keskin, İskenderun´daki gönüllülerin ürettiği koruyucu yüz maskelerinden 1.800 adetini, diğer ilçelere iletmesi için Antakya Gençlik merkezine gönderdiklerini de kaydetti.

/resimler/2020-4/22/1425451166858.jpg

/resimler/2020-4/22/1429173202204.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —