Ali İsmail Korkmaz anıldı

2013 yılında Taksim Gezi Parkı protestolarına destek amacıyla Eskişehir'de katıldığı yürüyüş sonrası polis ve sivil kişiler tarafından darp edilerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, Hatay'da anıldı.

GÜNCEL 11.07.2024 07:29:00 0
Ali İsmail Korkmaz anıldı

Ali İsmail Korkmaz' ailesi ve yakınlarının da katılımıyla 10 Temmuz Çarşamba günü mezarı başında anıldı. Ali İsmail Korkmaz'ın Antakya Ekinci Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında yapılan anmaya  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da katıldı.

Saat 20.30'da ise Defne Stadyumu'nda Cem Erdost İleri ve ALİKEV Müzik Topluluğu'nun sahne aldığı bir konser düzenlendi. 2017'de kurulan ve vakfa gönül veren gençlerden oluşan ALİKEV Müzik Topluluğu'nun ardından sahne alan Cem Erdost İleri'ye bas gitarda Olcay Bozkurt, davulda Sertaç Şanlı eşlik etti.

Anma gecesinde konuşma yapan Emel Anne, “Ali İsmail'i kaybedeli 11 yıl oldu. İlk günkü gibi hâlâ canım acıyor; yüreğim yanıyor ama sizleri görünce umut doluyor. Ali İsmail bedenen aramızda yok ama yüzlerce Ali İsmail var. Ali İsmail'in fikirlerini, düşüncelerini yaşatacak yüzlerce evladım var. Sizinle gurur diyorum. İyi ki varsınız. Teşekkür ediyorum yanımızda olduğunuz için” dedi.

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, Arapça yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Ali İsmail'in misafirleri hoş geldiniz. Oğlum Ali İsmail size ‘hoş geldiniz' diyor. İyi ki varsınız. Oğlum hayattayken onunla çok gurur duyuyordum. O vefat ettikten sonra aynı gurur devam ediyor. Onu temsil eden sizlerle de gurur duyuyoruz.”

Anma gecesinde konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz Ali İsmail'in yaşarken yaptıklarını vasiyet olarak kabul edip, onun yaşarken yaptıklarını aramızdan ayrıldıktan sonra da yapmak için bir vakıf kurduklarını hatırlatarak, "10 yıldır bu vakıfla binlerce gence dokunduk" diye konuştu.

Ali İsmail Korkmaz, polis ve esnaf tarafından dövülen, 20 saat sonra tıbbi müdahale görebilen ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Ali İsmail Korkmaz, 38 gün boyunca komada kaldıktan sonra 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler: İsmail Korkmaz anıldı

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,75% 0,03
  • EURO

    46,62% 0,74
  • GRAM ALTIN

    4257,21% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,05