Etkinliğin ev sahipliği yapmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Aşir Alkaç, sahaf olarak amaçlarının ‘cahillikle mücadele´ olduğunu ve bunun yolunun kitap okumaktan geçtiğine inandıklarını vurguladı.
'Kitap okumak tahmin bile edemeyeceğimiz duyguları keşfe çıkmaktır' diyen, imza günü etkinliklerinin mutluluk verdiği belirten Burcu Yılmaz da fuarın renkli yanının kitap etkinliklerinin oluşturduğunu söyledi. Yılmaz, “Bir yazar için en büyük gerçek okurlarıdır. Okurlarımızla birlikte olabilme ve onlarla sohbet edebilme imkanını bizlere sunan Aşir Alkaç´a ve samimiyetleriyle, güleryüzleriyle bizlere eşlik eden güzel çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İnanıyorum ki başlattıkları bu yenilik her sene bir adım daha büyüyecek” dedi.
Kişisel gelişim uzmanı Ahmet Alpaslan da Arsuz´daki etkinliğin hem şair, yazar ve uzmanları okurlarıyla tanıştırdığını hem de kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına yardımcı olduğunu söyledi. Alparslan, “Ülkemizde televizyon izlenme süresi 5 saat ile rekor düzeye ulaşırken, günlük kitap okuma süremiz 13 saniyedir. Altı dakikalık okuma eylemi beynin ön frontal bölgesini kanlandırırken, dikkat, anlama ve muhakeme becerilerini güçlendirerek bireylerin başarısına önemli katkıda bulunmaktadır. Yavuz Sultan Selim´ in şehzadelik zamanında 8 saat okuma süresi ve Mısır seferi sırasında develer dolusu kitabi yanından ayırmadığı, Mustafa Kemal Paşa´nın hayatı boyunca 3937 kitap okuduğu göz önüne alındığında, başarı yolundaki en önemli alışkanlık kitap okumaktır. Günümüz gençleri üst öğrenim sınavlarında paragraf sorularında ciddi sorunlar yaşıyor. Ayrıca uzun süre televizyon, tablet, bilgisayar gibi görsellere maruz kalan gençlerde dikkat eksikliği ve teknoloji bağımlılığı oluşmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.