Altan’ın iddialarına cevap CHP’li Keskin’den

Altan’ın iddialarına cevap CHP’li Keskin’den

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Payas İlçe Başkanı Erdinç Keskin, su sorunu nedeniyle “HBB halka zulüm ediyor” diyen Payas Belediye Başkanı Bekir Altan'ın iddialarına yanıt verdi: “Açıklamaları büyük bir talihsizlik.”

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın iddialarını basın açıklaması ile yanıtlayan CHP İlçe Başkanı Erdinç Keskin, “Öncelikle HATSU Genel Müdürlüğü’nün Payas ilçesinin sorunlarını çözmek için ciddi bir mücadele verdiğini belirtmek isteriz” dedi.
 
6 Şubat depremlerinden dolayı Payas Karacaören bölgesinde 37 km’lik isale hattının hasar gören 7 km’lik kısmında HATSU ekiplerinin zorlu coğrafi şartlar altında ve kısıtlı imkanlarla yürüttüğü onarım çalışmalarının görmezden gelinmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Keskin, yazılı açıklamasında, şunları ifade etti: 

“PAYAS’TAN BİHABERLER”

“İlçe geneline su iletimi sağlayan 37 km’lik hat üzerindeki arızaların onarımı sırasında yaşanılan zorlu süreç ve ağır arazi şartları adım adım HATSU’nun resmi hesapları üzerinden paylaşıldığını ve Payas halkımızın şeffaf şekilde bilgilendirildiğinin altını çizmek isteriz. Depremden önce ve deprem sonra 7/24 görevlerinin başında olmalarından dolayı “Şehrimizin Bilinen Kahramanları” tarafından verilen mücadeleye yönelik “görmedim, duymadım ve bilmiyorum” tutumuna girmeleri, Payas’ımızdan bihaber olmaları ve “Yaralarımızı Birlikte Saracağız” anlayışımızın bu tür ayrıştırıcı videolarla baltalanması bizleri daha da üzmüştür. HATSU ekipleri, kısıtlı imkanları ve Payas Belediyesi dahi olmak üzere farklı kurumlar tarafından hiçbir destek verilmeden 7 km’lik hattın onarımını tamamlamış ve Karacaören isale hattından saniyede 50 litre suyu ilçemize iletimini sağlamış durumdadır.”
 
PROJE DEPREMDEN SONRA DA SÜRDÜRÜLÜYOR

Depremlerin ardından inşaatına bir süreliğine ara verilen Payas ilçe geneline su iletimi sağlayacak olan 5000 m³ hacimli Payas Muhtelif İçme Suyu Depo İnşaatı çalışmalarına devam edildiğini de aktaran Keskin, iletilen sorunların çözüme kavuşturulması yanında Payas’ta depremden bu yana 1645 metre hat döşeme, 147 adet bağlantı çalışması gerçekleştirildiğini, 2736 adet arızaya müdahale edildiğini ve 1 adet kuyunun devreye alındığını aktardı.
 
HATSU EMEKÇİLERİNİN ÇALIYMA GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Payas ilçesine m²’ye düşen yağmur miktarının 2022 yılının ilk 7 ayında 634 kg iken, bu miktarın 2023 yılında 439 kg’a düştüğünü de ifade eden Keskin, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2022 yılında 43 bin 919 olan ilçe nüfusuna saniyede 170 lt su iletirken; yaşanan mevsimsel kuraklık ve deprem sonrasında bazı bölgelerde meydana gelen ani nüfus artışlarına rağmen yaratılan kaynaklarla ilçe geneline saniyede 180 litre su iletimi sağlanmaktadır. Mevsim kuraklık ve ani nüfus artışları nedeniyle 2023 yılında iletilen su miktarına ek olarak 101 lt/sn suya daha ihtiyaç oluşmuştur. Hatay Büyükşehir Belediyemiz ve CHP Payas ilçe Başkanlığımız olarak; Payas ilçemizin sorunlarını çözmek için, dün olduğu gibi, bugün ve yarın da işimize dört elle sarıldık ve sarılmaya da devam edeceğiz. Bununla beraber HATSU emekçilerimizin fedakârca yaptığı çalışmaları ve mücadeleyi görmezden gelinmesine asla müsaade etmeyeceğimizi vurgulamak isteriz. HATSU ve Büyükşehir personelinin sanki depremzede değilmiş gibi, içine girdikleri tutum ve yaptıkları açıklamaları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Altan’ iddialarına cevap Keskin’

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00