Ambalaj atığına dolanmış bulundu

Tekne ile deniz yüzeyi temizliği yapılırken ambalaj atığına dolanmış vaziyette bulunan Yeşil Deniz Kaplumbağası (Chelonia mydas) kurtarılarak yeniden denize bırakıldı.

31.07.2017 11:52:00 0
Ambalaj atığına dolanmış bulundu

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarının ve diğer canlıların korunması ile ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, herahngi bir noktadan bırakılan atıkların denize ulaşarak deniz canlıları için tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, bunun farkında olunmasını istedi. 

Temizlik ekiplerinin, denizlerde ve kumsallarda yaşamını sürdüren diğer canlıları gözeten temelde çalışma yürüttüklerini, bölgeye özgü endemik bitki türleri ve yumurta bırakmak amacıyla sahillerimizi ziyaret eden deniz kaplumbağası çeşitlerinin korunması faaliyetlerine de destek verildiğini kaydeden Dolğun, sahillerdeki titiz çalışmanın nesli tükenme tehlikesi bulunan kaplumbağa çeşitlerinin sahillere yaptığı yuva sayısında artış sağlandığını, her yıl nisan ile eylül-ekim aylarında yumurta bırakma ve yavruların yumurtadan çıkma sürecinde de korumaya destek verdiklerini kaydetti.

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan deniz kaplumbağalarının ve diğer canlıların korunması ile ilgili açıklama yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya başladıkları ilk günden itibaren doğal yaşamı koruma çalışmaları da yürüttüklerini ifade eden Dolğun, “Bu bağlamda; insan kaynaklı kirlilik faktörleri sonucu nesli tükenme tehlikesi altında bulunan bu canlıları ısrarla korumalı ve nesillerinin devamını sağlamalıyız. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığımız kadar vatandaşlarımıza da büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Herhangi bir akarsuya attığımız çöpün denize ulaştığı ve doğal dengeyi nasıl bozduğunun bilinci ile hareket ederek doğanın korunmasını tüm vatandaşlarımızla birlikte sağlamalıyız. Gelecek nesillere daha temiz ve bozulmamış bir doğa bırakmak hepimizin görevidir” dedi.

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

  • BIST 100

    9404,43%0,26
  • DOLAR

    38,00% 0,09
  • EURO

    41,66% 0,65
  • GRAM ALTIN

    3660,18% 0,53
  • Ç. ALTIN

    6048,57% 0,00