Anaokulu Taha Duymaz adıyla açıldı

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nce yaptırılan iki derslikli Çocuklar Gülsün Diye Taha Duymaz Anaokulu törenle açıldı

EĞITIM 8.10.2023 18:04:00 0
Anaokulu Taha Duymaz adıyla açıldı

Çektiği yemek videolarıyla tanınan ve 6 Şubat depreminde Antakya’da 2 kardeşiyle birlikte yaşamını kaybeden 19 yaşındaki Taha Duymaz anısına yaptırılan Anaokulu Kırıkhan’da törenle hizmete girdi.

Şarkıcı Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 49'uncu anaokulunu Hatay’ın Kırıkhan ilçesilde açtı. 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinde Hatay’da enkaz altında kalan ve günler sonra cansız bedenine ulaşılan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz'ın adının ailesinin izniyle verildiği anaokulunun açılışına Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kırıkhan Kaymakamı Fikret Dağ, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, il protokolü, ilgili kurum yetkilileri, Çocuklar Gülsün Diye Derneği Başkanı sanatçı Gülben Ergen. Duymaz ailesi ve çok sayıda misafir katıldı. Millî Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen anaokulunda yaklaşık 100 öğrencinin eğitim alacağı belirtildi.

Törende konuşan Gülben Ergen “Yaralarımızı hep birlikte sarmak için buradayız. Çocukları kucaklayabildiğimiz, onlara imkan ve fırsatlar verebildiğimiz oranda çabuk toparlanıp ayağa kalkabiliriz” dedi.


Hatay Valisi Mustafa Masatlı da eğitimin ve okulların bireylerin gelişimindeki önemini vurguladığı konuşmasında eğitime yapılan yatırımların devlet ve millet dayanışmasıyla çok daha güzel boyutlara taşınacağından emin olduğunu söyledi. Vali Masatlı, “Türkiye Yüzyılı’nda Devletimizce, Cumhurbaşkanımızın da liderliğinde eğitime, okullaşmaya, nitelikli eğitimi sağlayacak öğretmen yetiştirmeye, teknolojiyi eğitimle entegre etmeye kadar birçok şeyi insanımızın hizmetine sunulmuş ve sunulmaya da devam edilmektedir” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Anaokulu Duymaz adıyla açıldı

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00