Antakya Millet Bahçesi´nin temeli Mayıs´ta atılacak

Antakya´da eski stat alanı ile mevcut park genişletilerek hedeflenen millet bahçesi projesini kamuoyuyla paylaşan AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, projenin temelinin 21 Mayıs´ta atılacağını açıkladı.

HATAY 8.02.2021 15:08:42 0
Antakya Millet Bahçesi´nin temeli Mayıs´ta atılacak

AKP Hatay İl Başkanlığından projeye ilişkin yapılan yazılı bilgilendirmede gül ve su bahçeleri, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, festival ve etnospor alanı, mescit, açık otopark, sosyal donatı alanlarıyla 46 bin metrekare alana sahip olacak Millet Bahçesi´nin TOKİ´nin yükleniciliğinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Aynı açıklamada TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay AKP Milletvekili Hüseyin Yayman´ın şu değerlendirmesine yer verildi: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın yerel seçimler öncesi söz verdiği büyük eser için düğmeye basılıyor. Projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yakından takip ediyor. Bu güzel eseri TOKİ, Hataylıların hizmetine sunacak. Bu harika park alanı asırlar boyu nesilden nesile aktarılarak Aziz hemşehrilerimize hizmet verecek. Böylesine eşsiz bir eseri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın vizyonu başarabilirdi. Süper Lig maçlarındaki tamamlanıp Atakaş Hataysporumuz yeni stadımıza taşındığında Cumhurbaşkanımızın talimatıyla inşallah ilk kazma Mayıs 2021 tarihinde vuracağız. Stat tamamen sökülecek, mevcut parkla birleştirilecek ve sadece Antakya´nın değil Hatay´ımızın nefes alacağı bir yeşil alan olacak.”

AKP Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu da konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Bu konuyu uzun zamandır takip ediyoruz. Artık sonuca çok yaklaştık. Şehrimize güzel bir eser kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. En kısa zamanda bu eseri Hatay´ımıza kazandırmak istiyoruz” dedi.

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00