Antakya Film Festivali başladı

Ansam Kültür Derneği ve Fotofilm organizasyonu tarafından, Antakya Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen ve bu yıl 10.'su yapılan Antakya Uluslararası Film Festivali başladı.

19.10.2022 13:51:00
Antakya Film Festivali başladı

İskenderun/SES
14 Ekim'de başlayan festival, 20 Ekim'e kadar Antakya’da gerçekleştirilecek. Antakya Uluslararası Film Festivali, Türk sinemasının gelişmesi ve eserlerinin tanıtılmasına katkı sağlamak ve yüzyıllar boyunca çok farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış bir medeniyetler beşiği olan Antakya’nın kültür ve sanat şehri olarak da tanınmasını amaçlıyor. 

620 film yarışıyor
45 ülkeden 620 filmin başvurduğu belirtilen Antakya Uluslararası Film Festivalinde 85 film Meclis Kültür Merkezi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Hatay Mimarlar Odası, Erol Bilecik Teknik Anadolu Lisesi, Hatay TED Koleji ve Hatay Doğa Koleji’nde halka açık ve ücretsiz gösterilecek. Festivalin uzun metraj, kısa film ve belgesel film kategorilerinde Altın Defne Ödülü’nü kazanmak için yarışacak filmler ise 20 Ekim’deki kapanış töreninde açıklanacak.

10 Yeşilçam sanatçısına onur ödülü
Antakya'daki Erol Bilecik Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan açılış töreninde festivalin onur ödülleri, Ediz Hun, Natali Yeres, Şafak Film, Mevlüt Koçak, Feza Çaldıran, Bahar Öztan, Macit Koper, Atilla Dorsay, Andreas Sinanos ve Necdet Tok'a verildi. Törende konuşan festival komitesi başkanı Mehmet Oflazoğlu, festival direktörü Özkan Binol ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, yöre halkını festivalde gösterilecek filmleri sinemada izleyerek desteklemeye davet etti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16260,10%0,87
  • DOLAR

    44,31% 0,03
  • EURO

    51,34% 0,10
  • GRAM ALTIN

    6207,92% -3,09
  • Ç. ALTIN

    10757,95% -3,57