Antalya ile direkt uçuşlar için girişim başlatılıyor

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Antalya´daki yaş sebze ve meyvenin en büyük alıcılarının Hataylı tüccarlar olduğunu, Hatay – Antalya arası direk uçak seferlerin konması için çalışmalar yapılmasının

30.11.2017 10:26:37 0
Antalya ile direkt uçuşlar için girişim başlatılıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun

Antalya´ya çalışma ve ziyaret programı kapsamında toplantısını da bu kentte gerçekleştiren ATSO Meclisi, Antalya-Hatay karşılıklı direk uçak seferlerinin başlaması için Odanın girişim ve resmi makamlar nezdinde müracaatlarda bulunulmasını karara bağladı.
Kurumsal kapasitenin arttırılması ve odalararası işbirliklerine yönelik Antalya Ticaret ve Sanayi Odası´na ziyaret gerçekleştiren ATSO heyeti, Antalya Ticaret ve Sanayi ile Antalya Ticaret Borsası yönetimini ziyaret etti. Ziyaretlere ilişkin ATSO´dan yapılan açıklamada, Antalya´da 2016 yılında yapılan EXPO organizasyonu, Antalya´nın Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri YÖREX Fuar organizasyonu, zeytinciliği geliştirme çalışmaları ve Zeytinpark projesi yanı sıra Antalya´nın cam, plastik ve fiberglas seracılık tecrübelerinin Hatay´da yaygınlaştırılması amacıyla Kalkınma Ajansları finansmanında ortak projeler üretilmesi coğrafi işareti alınan yöresel ürünler ve Hatay-Antalya İlleri arasında karşılıklı direk uçak seferleri konulması konuları ile ilgili geniş değerlendirilmeler yapıldığı belirtildi.
Hatay – Antalya arası direk uçak seferlerin konması için Antalya´daki Oda ve borsa yönetimlerinden çalışmalar için destek beklediklerini söyleyen ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, ziyarette, Antalya´da ki yaş sebze ve meyvenin en büyük alıcılarının Hataylı tüccarlar olduğunu, Hatay-Antalya arası direk uçak seferlerin konmasının yararına dikkat çekti. Çinçin, Antalya´nın EXPO organizasyon tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, ayrıca; UNESCO Gastronomi şehri konusunda da destek beklediğini ifade etti.

Yerli otomobil için Hassa OSB´ye işaret
Antalya ile direk karşılıklı uçuşlar için girişim başlatılmasını karara bağlayan ATSO Meclisi´nin Antalya´da gerçekleştirdiği oturumda yerli otomobil üretiminde Hassa OSB´yi adres gösterdi. Meclis, yerli otomobilin veya yerli otomobilin yan sanayi tesislerinin Türkiye´deki demir-çelik üretiminde Hatay´ın 2. sırada yer alması ve Türkiye´nin toplam yassı çelik ihtiyacının yüzde 87´inin Hatay´ın üretecek kapasiteye sahip olması nedeniyle ve tamamlandığında ülkemizin en büyük 10 Organize Sanayi Bölgesinden biri olacak olan Hassa Organize Sanayi Bölgesinin yapımına başlandığından yerli otomobilin Hassa Organize Sanayi Bölgesinde üretilmesi hususunda öneri ve girişimlerde bulunmayı kararlaştırdı.

EXPO için dinamikler harekete geçirilecek
Antalya ziyareti ile ilgili yapılan yazılı değerlendirmede de ATSO olarak EXPO 2021 organizasyonu için Hatay´ın tüm dinamiklerinin harekete geçirileceği belirtilerek, “İlimizin tüm dinamiklerinin (Hatay İli tüm Oda ve Borsaları-Ziraat Odaları-tüm Belediyeler, Hatay Valiliği YİKOB, tüm OSB´ler, İşadamları Dernekleri, turizm dernekleri, turizm işletmeleri ve özel sektör temsilcileri vb…) harekete geçirilebilmesi için acil olarak Hatay Büyükşehir Belediye Başkan´ından randevu alınarak, Antalya çalışma programında edinilen izlenim ve tecrübelerin paylaşılmasının yararlı olacağı kanaatine varılmıştır” denildi.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16761,58%0,39
  • DOLAR

    43,95% 0,16
  • EURO

    51,70% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7326,28% -0,07
  • Ç. ALTIN

    11819,10% 0,00