Ara tatil başladı
52 bin öğrenci bir haftalık tatildi
Akın Bodur/İskenderun
Milli Eğitim Bakanlığının, 2019-2020 eğitim öğretim döneminin ilk yarısında sınavlar sonrasında uygulama kararı aldığı ve bu yıl ilk kez uygulanan ´ara tatil´ uygulamasına cuma günü yapılan sınavla sonrası başladı.
85 bin öğrencii tatilde
İskenderun´da eğitim veren 143 okulda, ilk, orta ve lisede eğitim alan 58.100 öğrenci, ´ara tatil´ kapsamında bu hafta okula gitmeyecek. İskenderun´da anaokullarının da arasında bulunduğu 140 okuldaki 2.483 derslikte 3.451 öğretmen görev yapıyor. Ara tatil uygulaması sadece ilk ve orta eğitimde değil, üniversitelerde de uygulanıyor. Bu kapsamdı Hatay´daki Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun teknik Üniversitesinde yüksek öğretim gören 25 binin üzerindeki üniversiteli de cuma gününden itibaren ara tatile başladı. Üniversite görevle akademisyenler ara tatil yapmayacak ve tatil sürecinde okulda bulunacak.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, ilk ara tatilin 18 Kasım´da başladığını ve 22 Kasım´a kadar devam edeceğini ifade etti. Kaymakam Yönden, ara tatilin başlaması üzerine kaymakamlığın sosyal paylaşım sitesinden yaptığı değerlendirmede, 'Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin azim ve gayretlerinin devamını temenni ederken, her bir öğrencimizin başarısıyla ilçemizin ve ülkemizin kalkınacağını ve her öğrencimizin ilçemizin ve ülkemizin güvencesi olduğunu altını çizerek belirtmek istiyorum.
Sevgili öğrenciler ve muhterem öğretmenler, gayretleriniz ve fedakârlıklarınızdan dolayı sizi bir kez daha tebrik ediyor, huzur ve mutlulukla dolu bir ara tatil geçirmenizi temenni ediyorum' ifadesine yer verdi.
FLYTURK Havacılık ise ara tatile giren öğrencilere yönelik etkinlik düzenledi. FLYTURK Planetaryum etkinlik çadırında, bilim ve uzaya merak duyan öğrencilere, kubbeli ve 360 derece projeksiyon sistemine sahip planetaryum da uzayın derinliklerindeymiş hissi veren sinema sisteminde uzayla ilgili bilgi verildi. Arsuz´un Arpagedik mahallesindeki ilköğretim Okulundaki etkinliklerde Yamaç Paraşütü, Drone ve Planetaryum (uzay çadırı) ile öğrenciler farklı bir an yaşadı. Etkinliğe Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Arsuz ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez ile yöredeki okulların müdür ve öğretmenleri de katıldı. 40´a yakın öğrencinin aynı zamanda film izleme kapasitesine sahip olduğu planetaryumda, Arpagedik ilköğretim Okulundun yanı sıra, Höyük, Gözcüler, Işıklı, Yukarıkepirce, Kepirce, Haymaseki, Yenimahalle, Akçalı, Avcılarsuyu Değirmendere okullarından gelen öğrencilere de uzayla ilgili bilgi verildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,45% 0,27
-
EURO
51,24% 0,00
-
GRAM ALTIN
6452,56% 3,31
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




