Arabistan´dan dönüş için son 24 saat

Arabistan´dan Türkiye´ye dönüş için bugün saat 24.00´a kadar Riyad Büyükelçiliği ile Cidde Konsolosluğuna başvuru yapılabilecek

GÜNCEL 4.04.2020 17:44:51 0
Arabistan´dan dönüş için son 24 saat

TBMM Dışişleri Komisyonu ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Alt Komisyonu üyesi Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Suudi Arabistan´da bulunan ve Türkiye´ye dönmek için bekleyenlerin bugün 24.00´a kadar Büyükelçilik ya da Cidde Başkonsolosluğunun ilgili numaralarına başvuru yapmalarını gerektiğini bildirdi. CHP´li Güzelmansur, komisyon üyesi olarak ilgili kurum ve makamlarla yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını, dönüşe ilişkin süreçleri de takip edeceğini bildirdi. 

Öte yandan Sağlık Bakanlığı´nın önlemler kapsamında yurt dışında yaşayanların sağlık gerekçeleriyle bulundukları ülkede kalmaları ve seyahat etmemelerinin önerildiğini hatırlatan Riyat Büyükelçiliğinden yapılan duyuruda da Suudi Arabistan´da geçici vizeyle bulunanların öncelikli olmak üzere Türkiye´ye dönme taleplerinin değerlendirileceği, uygun görülenler için özel bir uçak seferi planlandığı kaydedildi.

14 günlük karantina da hatırlatıldı
Daha önce kayıt yaptıranlar dışında dönmek isteyenlerin Riyat Büyükelçiliğinin +966 50 712 7146 ve +966 50 049 6489 ile Cidde Başkonsolosluğunun +966 53 207 9651 nolu whatsapp numaralarına isim soy isim, TC kimlik numarası, pasaport numarası, ikamet ettiği şehir ile mesleği ve Türkiye´ye dönüş nedenine ilişkin bilgileri iletmeleri gerektiği belirtildi. Duyuruda uçak biletinin ücretli olduğu ve dönüşte Türkiye´de belirlenen bir kentte en az 14 gün karantina koşulu da hatırlatıldı.

HTO'dan 56 hekime plaket

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

İmzalar 'doğrudan temine'

HBB, 55 köy konutunu bakanlığa devredecek

AKAD uluslararası toplumu göreve çağırdı

Asfalt ihalesine itiraz

Cilvegözü'ne TIR parkı

  • BIST 100

    9203,37%1,11
  • DOLAR

    39,62% 0,16
  • EURO

    45,68% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4296,95% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6933,62% 0,33