Arçelik tarafından kurulan çağrı merkezinde Hataylı depremzedeler görev alacak.
6 Şubat’tan itibaren Hatay’daki yaraları sarmak amacıyla birçok önemli çalışmanın altına imza atan Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere iş imkânı sağlamak amacıyla iş birliklerini sürdürüyor.
Arçelik, depremden etkilenen yurttaşlara iş imkânı sağlamak üzere Hatay’da büyükşehir Belediyesinin sağladığı eğitim merkezinde bir çağrı merkezi kurdu. Projede Hatay’ın çeşitli bölgelerinde çadır kentte yaşayan depremzedeler istihdam edilecek. Çağrı merkezinde 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.
Hatay’ın oldukça zor bir süreçten geçtiğini fakat yeniden el birliği ile şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade eden HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay’da 6 Şubat’ta acı bir tablo ile uyandık. 6 Şubat’tan bugüne yaklaşık 90 gün geçti. Birçok yaramızı sarmaya devam ediyoruz. Birçok yıkılan, dökülen ve can kaybına uğradığımız ilçelerimizde hep eskiye dönmek istiyoruz. Eskiye dönmek içinde sadece insanları buraya getirmek yetmez. Çocuklarımıza eğitim yeri lazım. İnsanlarımıza çalışacak yer lazım. Arçelik bizim imdadımıza yetişti. Arçelik iletişim merkezi ilk defa açıyoruz. 50 tane gencimiz burada Arçelik kendi evladı olarak çalışacaklar. Yani Arçelik şirketinde insanlar nasıl çalışıyorsa, hangi haklara sahiplerse, hangi hizmetleri yapıyorlarsa, bunların aynısını 50 tane arkadaşımız yapacaklar. EXPO alanında iletişim merkezinde eğitime başladılar. İnşallah diğer şirketlerimiz de yavaş yavaş Hatay’a sahip çıkmaya başlayacak” dedi.
“Temel ihtiyaçların yanında iş olarakları da sunulmalı”
Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de çağrı merkezinin faaliyete geçmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yaşadıkları illerde yeni iş imkanları sağlanması kritik önem taşıyor. Hatay’da kurduğumuz çağrı merkezinde tamamı çadır kentlerde yaşamanı sürdüren 50 vatandaşımız istihdam edilecek. Bölgede geleceğe dair umutları yeşertmek ve kalıcı bir çözüme katkı sağlamak için barınma, eğitim, hijyen ve gıda gibi en temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra, iş imkanları sunulması gerekiyor.”
9367,77%3,72
34,48% 0,07
36,21% -0,34
2960,09% 0,86
4956,37% 0,55