Tarih: 29.06.2017 10:38

Arıtma işletme öncesi incelendi

Facebook Twitter Linked-in

Yapı denetimi İller Bankası Adana Bölge Müdürlüğü ve HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığınca ortaklaşa yürütülen Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi´nin 7 milyon liraya malolduğu belirtildi. 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü HATSU´dan yapılan açıklamada, Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi´nin işletme öncesinde yersel tetkiklerin yapıldığını bildirildi. Çalışmaları devam eden tesiste yersel incelemelerin İller Bankası ile HATSU´nun uzman teknik personeli tarafından gerçekleştirildiği, tesisin tamamlanmasıyla birlikte devreye alınacağı ifade edilen açıklamada, 20 Eylül 2016 tarihinde başlanılan inşaatının 9 aylık sürede tamamlandığı kaydedildi.

36 bin kişiye hitap edecek
Tesisin, 1. kademe inşaatının 2026 yılının tahmini nüfusu olan 36 bin kişiye hitap edecek ve günde 3 bin 859 m3 atıksuyu arıtacağını belirten HATSU, tesisin 2. kademesi yapıldığı takdirde 2046 yılının tahmini nüfusu olan 54 bin kişiye hitap edeceğini ve günde 5 bin 848 m3 debiyi karşılayacağını açıkladı. Deşarj Çaputlu Deresi´ne
Tesiste evsel atıksuyun Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği´ne kriterlerine uygun olarak yaklaşık yüzde 90 giderim verimi ile arıtımın sağlanacağını bildiren İdare, arıtılacak olan atıksu temiz bir şekilde Asi Nehri´ne açılan Çaputlu Deresi´ne deşarj edileceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —