Arsuz 43 yatı ağırlayacak

Arsuz´da HADO seferleri, marina ve su sporları faaliyetleri kapsamında yatırımların projelendirildiği Madenli Balıkçı Barınağı ilk kez önümüzdeki günlerde 43 yat kafilesini ağırlamaya hazırlanıyor.

GÜNCEL 19.09.2019 09:58:12 0
Arsuz 43 yatı ağırlayacak

İskenderun/SES

Marmaris´ten Akdeniz´e 1 Eylül´de açılan 43 yat, İskenderun´un ardından Arsuz Madenli´ye geçecek. “DADDralli Akdeniz 2019 (Likya, Pamfilya ve Kilikya) Eski Uygarlıkların Dümensuyunda Seyir” rallisine katılan yelkenciler, Arsuz´da da güney kıyılarının doğal ve tarihi güzelliklerini, eski uygarlıkların ayak izlerini takip edecek.
25 Eylül´de İskenderun´a ulaşması beklenen, 28 Eylül´de de Arsuz Madenli Balıkçı Barınağına geçerek 2 gün konaklayacak rallicilerin ağırlanmasıyla ilgili koordinasyon toplantısı Arsuz Kaymakamı Musa Sarı´nın başkanlığında gerçekleştirildi. İskenderun Liman Başkanı Hüseyin Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu, Sayman Üye Özhan Akgünlü, Arsuz Belediyesi Fen İşleri Müdürü Koray Mazmancı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Yangın ve Madenli Mahallesi Muhtarı Gazel Culha Madenli Balıkçı Barınağında bir araya geldi. Heyet, yatçıların kalacağı süre içerisindeki ihtiyaçlarının karşılanabilmesini de kapsayan koordinasyon konusunda yerinde görüş alışverişinde bulundu.
Türkiye´nin tanınmamış koylarında eski medeniyetleri tanımak ve yörenin tanıtımına katkıda bulunmayı da amaçlayan ralli, Arsuz´un ardından Kıbrıs üzerinden Fethiye Ece Marina´da son bulacak. Ralliye katılan 43 teknenin ikisi İngiliz, biri Singapur, diğeri ise Fransız bayrağı taşıyor.

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Tarihi hamam yıkımda da hasar aldı

Mimarlar çağrı: Süre uzatılmalı, destek arttırılmalı

Plana itirazın son günü 20 Haziran

Gülcihan’a arıtma tesisi geliyor

İş insanı Atilla Demirkent yaşamını yitirdi

TOKİ, Arsuz'da arsa satıyor

Arsuz'da yoğunluk yine 'zirveye' ulaştı

Kurban Bayramı kutlandı

Otogarda 'bayram denetimi'

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,28% -0,05
  • EURO

    48,42% -0,08
  • GRAM ALTIN

    4843,10% -0,04
  • Ç. ALTIN

    7890,79% 0,00