‘Arsuz çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak´

Arsuz Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Arslan, yapımı devam eden Samandağ sahil yoluna ek olarak gündeme gelen Serinyol Arsuz/Madenli yolu ile birlikte Arsuz´un ‘çıkmaz sokak´ olmaktan kurtulacağını söyledi.

GÜNCEL 17.10.2019 11:06:23 0
‘Arsuz çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak´

İskenderun/SES

Bölgeye yönelik yatırımları değerlendiren Hasan Arslan, Arsuz Madenli Balıkçı Barınağı rıhtımının HADO işletmesi olarak Hatay Büyükşehir Belediyesi´nin kullanımına tahsisin ardından gündeme gelen yeni yol çalışmasının HADO ile birlikte bölgeye değer katacağını belirtti. HADO´nun hem Kıbrıs´a hem Lübnan Beyrut´a yapılacak severlerin gümrükleme çalışmasını da gerektirdiğine işaret eden Başkan Arslan, Serinyol/Madenli arasında açılacak yeni yolun sağlayacağı havayolu bağlantısının bölgeyi çekim merkezi haline getireceğini kaydetti.
Özellikle Kıbrıs´ta eğitim gören öğrencilerin ulaşımı yanında Kıbrıs´ta tatil planlayanlar açısından da Arsuz´un bir bağlantı olacağına işaret eden Arslan, “Serinyol/Antakya bağlantısıyla hem ulaşımdaki süre kısalacak hem ekonomik kazanım sağlanacak. HBB tarafından 3 şeritli yol planlanıyor. Bu yatırımlar gelişmekte olan kentimizin farklı yönlerini ortaya çıkartacak; hem tarihi hem doğa turizmine katkı sunacak. Aynı zamanda Arsuz´un turizm altyapısında eksik olan yatırımların da tamamlanmasını hızlandıracaktır. Örneğin otogar eksiğinin giderilmesinde önayak olacaktır. HADO ile birlikte Arsuz´da bir taksi durağı oluştu. Yarın öbür gün HBB´nin diğer ilçelerde yaptığı gibi halk otobüslerini Arsuz´a yönlendirdiğimizde hem fiyatlar düşecek hem minübüs karmaşası ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.
Bir turizm kentinin taşıdığı potansiyele karşın altyapı ve üstyapı yatırımlarının da karşılanmasının şartına işaret eden Hasan Arslan, kanalizasyon, hastane eksikliklerinin giderilmesinin gerekliliğini vurguladı. Arslan, şu değerlendirmeyi yaptı: “Turizm kenti dediğimizde Arsuz´u denizden ibaret görmememiz gerekiyor. Buranın hem tarihi hem doğal güzelliklerinin ortaya çıkılması, bir bütün olarak ele alınması gerekiyor. Bu bölgenin bir turizm mastır planı yok; bu planın yapılarak uygulanması gerekiyor. Arsuz 3 bölgeden oluşuyor; Gözcüler/Akçalı, Arsuz/Uluçınar merkez ile Konacık bölgesi olarak 3 tane turizm bölgesi var. Ama Kale köyünün yolunun açılmasıyla Arsuz, artık çıkmak sokak olmaktan kurtuluyor.”
Arsuz´un tarım ve turizmden oluşan ikili yapısına dikkat çeken, kent nüfusunun yüzde 60´nının tarımla geçindiğini ifade eden Arslan, “Tarımın yanında nüfusun yüzde 35´i turizm ve yüzde 5´i balıkçılıkla geçinen bir kent. Bu bölgede biz sanayi istemiyoruz. Ki, ilan edilen tarım SİT alanlarını da turizme kazandırabiliriz. Agroturizmi burada işlevselleştirerek, dışarıdan gelecek turistin hem kalış süresini uzatmayı sağlayarak hem tarıma elverişli arazilerde kendi ürettikleri doğal ürünlere ulaşma hazzı yaşatmak adına böyle bir turizmi canlandırabiliriz. Bunu betonlaşmaya yol vermeden hayata geçirebiliriz” diye konuştu.

Vali Doğan Samandağ-Arsuz yolunu inceledi

Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilin turizmine önemli katkılar yapması beklenen Samandağ-Arsuz yolu yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Salı günü sabah saatlerinde Samandağ ile Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan sahil yolu çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Doğan, İlçe Kaymakamlarından ve yüklenici firma yetkililerinden yol çalışmalarında gelinen son nokta hakkında bilgi aldı. Vali Doğan´a incelemelerde, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük ve ilgililer eşlik etti.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

3 ilçede 180 parsele 'el koyma kararı'

DEMAK, kaybettiği yakınlarına ulaşmak istiyor

Araç değişim işlem süresi uzatıldı

Belediyenin borcu 498 milyon lira

"Hataylı fiziksel ve mental olarak bitme noktasında"

Gençler, İzmir Marşı'yla yürüdü

Moral ve motivasyonla oynadılar

Konteyner Futbol Turnuvası sona erdi

Hatay, Gaziantep'le "kardeş şehir" oluyor

İMAL mezunları, 'mezunlar derneği' kurdu

Renan Koen bugün Arsuz'da

Her yağışta aynı görünü!

Dayanışma ödülü; deprem bölgesine

"Rezerv alanda belirsizlik ortadan kaldırılmalı"

  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,16% -0,11
  • EURO

    34,95% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2523,95% 0,94
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00