Arsuz Harlısu´ya 8 bin zeytin fidanı

Arsuz´a bağlı Harlısu Mahallesi´nde, çiftçilere ve ülke ekonomisine gelir getirme amacı ile orman vasfını yitirmiş boş arazilere 8 bin adet zeytin fidanı dikildi.

EKONOMI 29.12.2017 08:25:17 0
Arsuz Harlısu´ya 8 bin zeytin fidanı


Törende konuşan Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Orhan Karasayar, “Hem cari açığımıza katkı sğlayacağız, hem paramızı ülkemizde kalmasını sağlayacağız, hem de vatandaşımızın gelir seviyesini yükselteceğiz. O yönden çok önemli bir proje ve hayata geçirdik” dedi. Karasayar, Hatay´da zeytinciliğin daha ileri noktalara taşınması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmeleri sürdürdüğünü, ormanların halka açılmasını savunduğunu ve bunun için çalıştıklarını ifade etti.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş da, Arsuz genelinde 11 köye 115 hektar alana Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında toplamda 44 bin adet fidan dikimi yapılacağını belirtti. Proje kapsamında ekilen fidanlarının 3 yıl boyunca Orman İşletme ekipleri tarafından bakımı yapılacak, daha sonra ise 49 yıllığına ihtiyaç sahiplerinin faydalanması sağlanacak.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise gerçekleştirilen projeler ile vatandaşın gelir getirici desteklemeler, ORKÖY desteklemeleri ya da kesim artıklarından faydalandırılması yönünde orman köylüsüne sağlanan desteklerin çok önemli projeler olduğunu ifade etti.

Programa Uluçınar Orman İşletme Şefi Emine Sarı, AKP Millet Vekili Orhan Karasayar, Belediye Başkanı Nazım Culha, Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürü Alparslan Altındaş, Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak , siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, muhtarlar da katıldı

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

Resmi bayramlaşma bugün

Hatay’da kuraklık kapıda

MCG Tower'da bilirkişi raporu; 17 katlı yapılaşma 'yanlış'

Dönmez: Kaynak olmazsa dükkan kapanır

Belen Tüneli yapımı devam ediyor

Abdullah Cömert anıldı

İskenderun DEM, yeni yönetimini belirledi

12 kat yüksekliğe izin yok

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Kadınlar şerbet dağıtarak tanıtım yaptı

Yetiştiği topluluğa şef olarak döndü

  • BIST 100

    10828,93%0,85
  • DOLAR

    41,16% 0,00
  • EURO

    48,06% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4697,86% -0,26
  • Ç. ALTIN

    7522,83% -0,45