Arsuz´a 4 liste bekleniyor

İlçe başkan adayı Av. Mazman´CHP davası mesajını verdiği CHP Arsuz´da 4 listenin yarışı bekleniyor. Mahmut Şirin, adaylık için meclisten çekilirken, karayün ve Ünlü´nün de alan yoklaması sürüyor.

SİYASET 21.12.2019 09:34:02 0
Arsuz´a 4 liste bekleniyor

Hatay´da ilçe kongrelerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi´nde (CHP) yarın Arsuz, Defne ve Kumlu´da yapılacak seçimlerle devam edecek. Arsuz´da adaylık açıklamasını partisinin ilçe binasında gerçekleştirerek kamuoyuyla hedeflerini paylaşan Av. Hakan Mazman´la birlikte 4 listeli bir seçim bekleniyor.

Mazman´dan ‘CHP davası´ açıklaması

Daha önce yaptığı açıklamada partisinin ilçe başkanlığı için adaylığını açıklayan ve alandaki çalışmasını sürdüren avukat Hakan Mazman da gazetemize yaptığı açıklamada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Mazman adaylık gerekçesini şöyle açıklamıştı: “'Bu kutsal çatıyı daha yukarılara taşımak için, partiyi toplum ve ülke huzurunda yüceltmek için, sosyal demokratlığın ben değil biz olduğunu sürekli hatırlatmak için; öldürülen ve cinsel saldırıya uğrayan kadınlar ve çocuklar için, masum çocuklar ve iradesine inandığım gençler için; kirletilen yok edilen dereler, nehirler, tarlalar için, ağaçlar kuşlar ve çaresiz her canlı için Arsuz ilçe örgütümüzün 22 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak 3. olağan kongresinde ilçe başkan adayıyım.”

Şirin, meclisten istifa etti

Kongrede CHP´nin Arsuz İlçe Başkanı olmak isteyen Arsuz belediyesi Meclis üyesi Mahmut Şirin, bu görevinden istifa etti. İstifa dilekçesini Arsuz belediyesine verdiğini açıklayan Şirin, partisi CHP´nin 2018´de yapılan 19. Olağanüstü Kurultay´da kabul edilen CHP tüzüğünün Kongrelerde Adaylık başlıklı 41. maddesinin ikinci fıkrası olan “Nüfusu 50.000´den fazla olan yerlerde Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri bu görevlerinden istifa etmedikleri sürece kongrelerde aday olamazlar” hükmü kapsamında aday olmak için meclis üyeliğinden ayrıldı. Kongrenin demokrasi şöleni içerisinde geçmesini istediklerini belirten Şirin, birlik ve beraberlik mesajını verdi.

Karayün ve Ünlü de yoklamada

Arsuz ilçe başkanlığı için şimdiye kadar Mazman ve Şirin adaylığını resmen açıklamış bulunuyor. Bu isimlerin yanı sıra ilçe yöneticisi ve Gökmeydan mahalle muhtarı Eşref Karayün ile CHP´li üyelerden Ozan Ünlü de adaylık için alan çalışmasını sürdürüyor.

Anahtar Kelimeler: Arsuz liste bekleniyor

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

  • BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,04
  • EURO

    46,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4275,38% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00