Arsuz´da Bahar Şenliği

Arsuz´da Bahar Şenliği

Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri, 30 Mart Çarşamba günü başlıyor.

Belediye Başkanı Asaf Güven, 30 Mart Yumurta Bayramının (Ğiyd Sabatağş) Akçalı Mahallesinde, 14 Nisan Ğiyd Evvel Nisen Bayramınn ise Çetillik mahallesinde kutlandığını ve yöresel iki bayramın da baharın gelişini müjdelediğini belirtti. İki bayram tarihleri arasında 15 günlük bir etkinlik programı hazırlandığını kaydeden Güven, “Dünyanın birçok yerinde, farklı inançlarda Nevruz ve Paskalya olarak kutlanmaktadır. Bu bayramlar ve diğer bayramlarda Arsuz ́da birlik ve beraberlik, kardeşlik ruhu içinde ülkemize ve bütün dünyaya örnek olacak şekilde yaşatılmaktadır. Geçmiş yıllarda ülkemizde ve dünyada etkisini gösteren pandemiden dolayı ara verdiğimiz Bahar Şenliklerine, bu yıl eski bayram havasını ve kültürünü tekrardan yaşatmaya ve yansıtmaya çalışacağız. Mahallelerde kurulan panayır alanının yanı sıra bu yıl 6.´sını düzenlediğimiz bahar şenliklerinde birçok etkinliği, birçok mahallede gerçekleştireceğiz. Bizler de atalarımızdan aldığımız bu kültürü yaşatmak ve daha ileriye taşımak adına sadece 30 Mart ve 14 Nisan tarihlerinde değil, bu iki tarih arasında kalan süreyi kültürel ve sosyal etkinliklerle doldurup kutlamayı hedefledik” değerlendirmesini yaptı.

Arsuz´un bir etkinlik ve festivaller kenti kimliğine de işaret eden Güven, “İlçedeki birlik ve beraberlikten aldığımız güçle, bir yandan ilçedeki hizmetleri yerine getirirken diğer yandan sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ediyoruz. Baharın gelişini simgeleyen bahar şenliklerimizin ardından sonbahara kadar sosyal etkinliklerimiz, konserlerimiz, festivallerimiz devam edecek” dedi.

Şenlik ‘start yürüyüşü´ ile başlayacak

Baharın gelişini simgeleyen iki bayram arasındaki etkinlikler, 29 Mart Salı günü Üçgüllük ile Gözcüler mahalleleri meydanından başlayarak, Akçalı mahallesi meydanında buluşulacak ‘start yürüyüşü´ ile sürecek. 30 Mart Ğiyd Sabatağş (Yumurta Bayramı), Bahar Şenliği açılış seremonisi, yöresel kahvaltı büyüklerarası yumurta tokuşturma, konuşmalar, çocuk şenliği, çocuklar arası yarışmalar (mankly-satranç), tavla turnuvası, güreş gösterileri, yemek yarışması ve en güzel boyanmış yumurta yarışması Akçalı´da gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Nihat Çay, Akçalı belediye hizmet binası bahçesinde yapılacak konserde sahne alacak. Etkinlikler 14 Nisan´da Çetillik´te Evel Nisen Bahar Bayramı programı ile sona erecek.



Anahtar Kelimeler: Arsuz Bahar Şenliği

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20