Arsuz´da ulaşıma ‘gece tarifesi´ denetimi

Arsuz merkezde düzenlenen milyonfest konserlerinden dönen yolculara uygulanan gece tarifesi şikayet konusu oldu.

HATAY 23.07.2022 14:13:14 0
Arsuz´da ulaşıma ‘gece tarifesi´ denetimi

Arsuz´da düzenlenen konserden İskenderun´a dönen yolculardan ´gece tarifesi´ adı altında 30 lira ücret alınması tepkiyle karşılandı. Peşin ödeterek yolcu kabul eden dolmuş sürücüleri ile yolcular arasında yaşanan tartışma Arsuz Belediyesi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası´na da taşındı. Kooperatifler uygulama ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın tarafından telefon mesajıyla uyarıldı. Bugün de trafik zabıta ekipleri tarafından Arsuz´da denetim gerçekleştirilmesi bekleniyor.

İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, kendilerine ulaşan şikayetler üzerine HBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile bağlantı kurduklarını belirtti. Sürücülere gönderdiği mesajda şöyle: “Odamıza gelen aşırı şikayetlerde, Arsuz Milyonfest Festivali dolayısıyla gece yapılan taşımalarda gece tarifesi adı altında çok yüksek fiyatlar talep edildiği belirtilmektedir. Gece tarifesi denilen bir tarife kesinlikle yoktur. Cezaya maruz kalmamanız için kurallara uymanız gerekmektedir.”

Akın, kendilerine ulaşan şikayetler sonrası şu değerlendirmeyi yaptı: “İlgili kooperatifleri uyardık. Böyle bir tarife uygulaması yoktur. Ceza yaptırımı Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta´nındır. Festival var ve canlılık oluyor. Benim esnafım para kazansın. Ama bu gayri meşru yolla olamaz. Kamu hizmeti veriyorlar. Ulaştırma Daire Başkanlığının belirlediği kurallar çerçevesinde çalışmak zorundalar. Onların kazançları, hakları için mücadele ediyoruz. Ama haksız kazançlarının arkasında durmayız. Bir kaç esnafımızın yaptığı hareketin tüm esnafı lekelemesinden üzüntü duymaktayım. Buna müsaade etmeyiz.”

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    11347,73%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73