Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

Akın Bodur/Arsuz

HATAY 1.05.2024 08:05:00 0
Arsuz

Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, 31 Mart seçimleri sonrasında göreve geldiklerinde belediyenin kasasında  4 milyon liralık nakit para ve 67 milyon lira borç olduğunu, yönetimi o şekilde teslim aldıklarını söyledi. 67 milyon liradan 4 milyon lirası çıkarıldığında Arsuz Belediyesinin 63 milyon lira bocu bulunuyor. Üstün, "Arsuz Belediyesi önceki dönem Başkanı Asaf Güven, bize sürdürülebilir bir bütçe bıraktı" değerlendirmesini yaptı.

"Yarın parayı ne yaptın, diye sorarlar" 

Karaağaç mahallesindeki Begonvilla'da önceki gün düzenlediği basın toplantısında konuşan Arsuz Belediye Başkanı Üstün, "Herkesin merak ettiği asıl mesele, önceki dönemden borç var mı, yok mu, varsa ne kadar, şeklinde. Asaf başkanıma sürdürülebilir bir bütçe bıraktığı için teşekkür ediyorum. Ancak kamuoyunun yanlış bildiği ya da bilerek bilmeyerek yanlış aktarıldığı bir bilgi, bir takım unsurlar var. Bunları sizlerle paylaşmam gerekiyor. Çünkü, bugün bu iddiada bulunanlar, yarın bu parayı ne yaptın, diye sorarlar. Ben onların yapısını biliyorum çünkü, hayatta en kötü şey bana göre. Eğer bir insan iletişimi biriyle doğru kurabiliyorsa bir insanın niyeti de temiz ise anlaşılamayacak, anlaşılmayacak ortak değerlerde buluşulmayacak hiçbir konu olmaz. Ama insanın yüreği kötüyse, yalandan besleniyorsan ve kötülük akıyorsa içinden, işte o zaman o insanlar bu memleket için sıkıntılı demektir. İnandığımız davada, inandığımız değerlerde, yürümekten asla vazgeçmeyecek bir yapıya sahibiz" diye konuştu.
Üstün, açıklamasını şöyle sürdürdü: “1 Nisan 2024 tarihinde bizim bütçemizde 4 milyon liralık nakit paramız vardı ama borcumuz 67 milyon liraydı. Bu 31 Mart 2024 dahildeki tablo. Burada amacımız ne bir önceki dönemde bizlere hizmet eden başkanımıza bir cevap ne de başkanımızın bıraktığı bu bütçeyle ilgili eleştirisel bir boyut kazandırma niyetinde değiliz. Seçim öncesi İller Bankasından belediyenin hesabına maaş ödemesi için 15 milyon lira yatırıldı. Bu ödeme olması gereken süreden önce, bayram ve 9 günlük tatil öncesi yapıldı. O dönem İller Bankası parayı 23 gün önce değil de 10 güne önce göndermişti. O da kasada göründüğü için 15 milyonu da ekledi, bazı arkadaşlar. Toplamda kasada 19 milyon TL gibi bir artı para olarak hesaplandı, ancak bu durum aslında böyle değil.”

Her zaman şeffaf ve adil bir yönetim anlayışından yana olacaklarını belirten Üstün, döneminde hakkı olan herkesin hakkını alacağını, hakkı olmayanın elini dahi uzatamayacağını ifade etti.
 


Anahtar Kelimeler: Arsuz' belediyenin borcu milyon

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Üst aramasında 281 sikke çıktı

Masatlı, koordinatörlük sürecini anlattı

"Evi ve eşyayı boşalt" tebligatı

İskenderun’da bin noktaya çöp kutusu

Özhaseki: Herkese mahallesinde ikamet çabasındayız

10 yıl sonra basın toplantısı

"281 bin ton sera gazı salımı önlendi"

Mimarlar, 70. yılı baloyla kutladı

Orta hasarlı binalara 3 aylık ek süre!

"Basın özgürlüğü her açıdan koruma altında"

Okulda öğretmene şiddete "örgütsel tepki"

Liseden, "şiir ve müzik"

İSTE, Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarına katıldı

Meclis, 2023 yılı hesabını onayladı

  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00