Aşçılar ‘oruk ve ekşi aş´la yarıştı

Aşçılar ‘oruk ve ekşi aş´la yarıştı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi şehri seçilen Hatay´ın yemek çeşitliliği Hatay Büyükşehir Belediyesi HBB´nin düzenlediği etkinliklerle tanıtılıyor. Bu defa 36 tane yarışmacı eki

HBB ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) iş birliği ile Antakya Saray Caddesi´nde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında ekşi aşı ve oruk yapımı için hazırlanan mutfaklarda üçer kişilik gruplarla hazırlanan yemekler jürinin beğenisine sunuldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney´in de katıldığı etkinlikte birinci olan grubun üyelerinden Sefa Özdemir, Sefa Öksüz, Gülnaz Açık bin 500 liralık ödüllerini Başkan Savaş´tan aldı. İkinci olan gruba 1000, üçüncü olan gruba ise 500 lira ödül verildi.
Ekşi aşı ve oruk yapımı için düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Başkan Savaş, “Yarışmamız gastronomi şehri Hatay´ımızın ilk organizasyonu. Hatay iki büyük başarıya imza attı. Almanya´nın Düsseldorf şehrinde EXPO 2021´i Hatay kazandı. Bu zaferin ardından 31 Ekim´de UNESCO Hatay´ı 26´ncı gastronomi şehri ilan etti” dedi. Aynı başvuruyu Antakya Belediye Başkanlığı döneminde Antakya mutfağı için yaptıklarını hatırlatan Başkan Savaş, çıkan pürüzler sonucu kazanılamadığını, kazanılan zaferin şu anda Erzin´den Yayladağı´na kadar tüm Hatay mutfağı için kısmet olduğunu ifade etti. Her iki projeyi iki altın bilezik olarak tanımlayan ve bunun Hatay´ın ekonomisine katkı sağlamasını istediklerini ifade eden Başkan Savaş, şehrin sahip olduğu değerlerin tanıtılması için organizasyonların devam edeceğini belirtti.

Tufan: Hatay´ın tanıtımına katkımız sürecek
Yarışmanın başlamasından önce söz alan Gökhan Tufan da, Hatay´ın UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilmesinden sonra konfederasyon ve belediye işbirliği ile gerçekleştirecekleri etkinliklerle Hatay gastronomisinin tanıtımına büyük katkıda bulunacaklarını belirtti. Tufan, “TAŞPAKON Türkiye´nin 7 bölgesinde 7 federasyon ve bu federasyonlara bağlı 61 dernekle faaliyet gösteren 5253 sayılı dernekler kanuna göre Türkiye nüfusundaki en büyük sivil toplum kuruluşudur. Bugün Hatay´dayız. Burada olmamızın farklı bir önemi var Hatay´ımızın yakın bir zamanda UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilmesinden sonra konfederasyonumuz ve belediyemiz iş birliği ile nice büyük faaliyetlere Hatay gastronomisinin tanıtımına büyük katkıda bulunacağız. Ülkemizdeki 81 vilayette çok önemli gastronomik değerlerimiz var. Bu milli değerlere sahip çıkmak ve kendi ülke mutfağımızı önce milletimize sonra da tüm dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. Bugün burada yaptığımız faaliyetin Hatay´a ve ülkemize faydalı olmasını diliyoruz” diye konuştu.



Mahkeme 'keşif istedi'

Hatay'ın yeniden yapılanması masaya yatırıldı

Bakanlıkta Suriye'deki Aleviler görüşüldü

Antakya'da kuş gribi

Ekmek 12,5 lira

MCG Tower davası 25 Haziran'a ertelendi

Meclis, 'fahri hemşerilik' vermedi

Bakanlar 6 Şubat anmasındaydı

Mehmet Tekin anıldı

Psikososyal destek merkezi Karaağaç'ta açıldı

SHD: Önlenebilir her ölüm sosyal cinayettir

Özel'le vali polemiği

Özel, 'sandık' istedi

Hatayspor, kaptan Erce'yle yolunu ayırdı

Yıkılan hastanede ölen 91 kişi anıldı

Sağlık çalışanları anıldı

Asi Nehri'ne karanfil bırakıldı

"Depremde acıların üssü Hatay oldu"

Ağıt ve türkülerle anıldılar

İskenderun'da anma Atatürk Anıtı'nda

Acının 2. yılında...

"Depremde hasar nedenleri" konferansı

İHD'den deprem hak ihlalleri raporu

Vali Masatlı; “2 yılda imkansız işler başardık”

Milletvekili Yayman: Depremin merkezi Hatay oldu

Babacan: Hatay’da bir dokunuyorsunuz bin ah işitiyorsunuz

Hatay en ağır yıkımı yaşadı

Yayladağı kapısı ticarete açılabilecek

Konteyner çarşı taşınacak

Hayalleri kitapla büyütecekler

Yükleniyor

  • BIST 100

    9379,83%-1,10
  • DOLAR

    37,84% 0,18
  • EURO

    41,30% -0,85
  • GRAM ALTIN

    3707,98% -2,33
  • Ç. ALTIN

    6152,22% -0,18