İskenderun/SES
Fener Caddesi üzerindeki Millet Parkı’nda açılan ressam Fahrettin Günay'ın 7. kişisel sergisindeki eserleri iki gün süreyle yöre halkının izlenim ve beğenisine sunuldu.
Türk kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Adeviye Yüksel, "Atatürk ve kadın" adlı resim sergisinin, Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve yaşatmak için düzenlendiğini ifade etti.
7. kişisel sergisinde 33 eseri sergiliyor
Resim sanatına 1995 yılında ressam dayısının önerisiyle başladığını anlatan ressam Fahrettin Günay, "Önce kara kalem ve pastel boya çalışması yaptım, daha sonra yağlı boya resim çalışmalarına geçtim. Devlet memurluğundan 2010 yılında emekli olduktan sonra resim çalışmalarına ağırlık verdim. Ressam, üstadım Mehmet Yorulmaz’dan dersler aldım o zamandan bu yana yaptığım çalışmaları açtığım sergilerde beğeniye sunuyorum" dedi. Resim çalışmalarında daha çok doğayı kullandığını ifade eden ressam Günay, İskenderun'da açtığı 7. kişisel sergisindeki 33 eseri, iki gün süreyle yörede yaşayanların beğenisine sunduğunu belirtti. "Daha çok doğa üzerine resim çalışması yapıyorum" diyen ressam Günay, "Atatürk ve kadın" adlı sergide, Toroslardaki esintiyi tuvale yansıttığını, çalışmaları arasında, İskenderun, Mersin, Niğde, Şırnak, Malatya, Artvin, Adana, Kahramanmaraş, Ağrı, Tunceli ve Karaman'dan da resiler olduğunu söyledi.
Ressam Fahrettin Günay, İskenderun'daki sergide yer alan 33 eserden iki çalışmasının 1999 yılında yapıldığını, diğer 31 eserin 2000 yılı sonrası olduğunu, ancak resimlerin çoğunun son dört yıllık çalışmalarda oluştuğunu anlattı. Sergide year alan eserler 20.000 lira ile 100.000 lira arasında değişen ramkamlarla satışa sunuldu.
Kadınlar, aydınlık Türkiye’nin savunucusu
"Atatürk ve kadın" adlı resim sergisinin açılışında konuşan Türk kadınlar Birliği Derneği İskenderun Şubesi Başkanı Yüksel, ressam Günay'ın sergisi için bir araya geldiklerini söyledi. Derneğin yönetim kurulu üyesi Canan Gencer de kadınlara seçme ve seçilme hakkının 90. yıl dönümündeki "Atatürk ve kadın" resim sergisinin anlamlı olduğunu ifade etti. Bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı açılışta konuşan Gencer, "1926 yılında çıkarılan Medeni Kanunla kadınlara aile ve toplumsal bazı haklar verildi. Daha sonra kadınlar, belediye seçimlerine katılma hakkına kavuştu. 1930 yılında muhtar ve aza olarak seçimlere katılma hakkını alan kadınlar, 1934 yılında anayasanın değişmesiyle çok büyük haklara ulaştı. Bu hakları bizlere veren Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha yad ediyor ve minnetle anıyoruz. Türk kadınları olarak, Atatürk’ün bizlere armağanı olan aydınlık Türkiye’yi daha da ileriye taşımak ve onun devrimlerinin yılmaz savunucusu olacağız. Biz kadınlar olarak, aydınlık yarınlara doğru daima ilerleyeceğiz" dedi.
Ressam Günay ise Toroslardan bir esinti getirmeye çalıştığı serginin kentte açılmasına katkı sunan ve destekleyeler ile katılımcılara teşekkür etti.