'Av tüfeğiyle köpek vuran' kişi gözaltında
Antakya'da av tüfeği ile bir köpeği vurduğu belirtilen kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
İskenderun/SES
S.G. adli kişi hakkında Hayvanları Koruma Kanununun 14/m maddesi kapsamında 'Hayvanlara işkence yapmak veya acımasızca ve zalimce muamelede bulunmak' suçundan işlem başlatıldı.
Hatay Valiliği'nden yapılan 'basın bilgi notu' açıklamasında şunlara yer verildi: "Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Günyazı Mahallesinde 27 Aralık 2022 günü sokak köpeğinin ateşli silah ile kasten vurulduğu bilgisinin alınması üzerine fail yada faillerinin tespiti ve yakalanması amacıyla Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, Antakya/Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ve Jandarmanın dedektifleri Antakya Jandarma Suç Araştırma timleri (JASAT) ile birlikte yapılan araştırma neticesinde olayı S.G. isimli erkek şahsın gerçekleştirdiği tespit edilmiş ve suç aleti ruhsatsız av tüfeği ile birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şüpheli şahıs hakkında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 14/m maddesi kapsamında 'Hayvanlara işkence yapmak veya acımasızca ve zalimce muamelede bulunmak' suçundan yasal işlem başlatılmış olup yaralı hayvan Hatay Büyükşehir Belediyesi barınak yetkililerine teslim edilmiştir."
Açıklamada, Hayvanları Koruma Kanununun 14/m maddesinin, suça ilişkin 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezasını öngördüğüne de yer verildi.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15785,52%-0,55
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,31% 0,12
-
GRAM ALTIN
6447,47% 3,23
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




